Crispy bacon

Wędzony klon wyleczony Boczek Przepis



Domowy wędzony przepis na bekon wyleczony klonem jest łatwy do przygotowania, a otrzymasz nagrodę za zwiększony smak, unikając chemikaliów, które mogą być obecne na komercyjnym boczku.

Ingredients

2 uncje soli koszernej (ok ¼ filiżanka)

1 łyżeczka Cure #1 (inaczej różowa sól, InstaCure #1, Praski proszek #1)

¼ C cukier klonowy lub pakowany cukier brązowy

¼ C syrop klonowy

5 funtów świeżego boczku wieprzowego

Wystarcza na 5-kilogramowy brzuch

Preparation

Połącz wszystkie suche składniki w misce i dobrze wymieszaj. Dodaj syrop i mieszaj, aż składniki dobrze się połączą. Jeśli mieszanina jest zbyt gęsta, możesz dodać więcej syropu, aby ją rozrzedzić.

Wetrzyj mieszaninę utwardzającą w brzuch, upewniając się, że pokrywa całą powierzchnię. Umieść skórę w dół w zamykanym worku o pojemności 2 galonów, usuń całe powietrze i złóż pusty koniec worka pod spód, tak aby brzuch miał ścisły kontakt z workiem. W czasie peklowania z brzucha wycieka płyn i ważne jest, aby płyn ten miał kontakt z mięsem. Uwaga - skórka została już usunięta.

Przechowywać w lodówce w temperaturze 34°F - 40°F (im bliżej 40°F, tym lepiej) przez 5 - 7 dni, aż brzuch będzie twardy w dotyku i pozbawiony miękkich miejsc. W czasie utwardzania należy odwracać torebkę raz dziennie lub raz na drugi dzień, aby równomiernie rozprowadzić utwardzacz; nazywa się to remontem.

Gdy brzuch będzie już w pełni utwardzony, dokładnie go opłucz i osusz. Umieścić na odwróconej kratce Bradley ustawionej nad blachą do pieczenia i pozostawić do wyschnięcia bez przykrycia w lodówce na noc (12 – 24 godzin). Jeśli nie masz miejsca w lodówce, aby wysuszyć boczek na powietrzu, możesz wykonać ten krok w Bradley. Rozgrzej Bradleya do 30–120°F przy szeroko otwartym nawiewie i umieść boczek o temperaturze pokojowej w wędzarni. Aby uzyskać tak niskie temperatury, należy użyć „ustawienia zimnego dymu”. Nie stosować w tym czasie dymu. Chcesz po prostu wysuszyć brzuchy, aż będą lepkie po dotknięciu. W zależności od wielkości ładunku zajmuje to zazwyczaj około 2 godzin, ale dla bezpieczeństwa sprawdź brzuchy po godzinie.

Proces palenia:

Po wysuszeniu boczku włóż go do nagrzanej do temperatury 120°F - 140°F wędzarni z do połowy otwartym otworem wentylacyjnym. Ilość dymu zależy od Ciebie. Zwykle stosuję tylko 2 godziny, używając klonu.

Jeśli boczki suszono w lodówce, przed włożeniem ich do wędzarni należy je pozostawić w temperaturze pokojowej na 1–2 godziny.

Jeśli suszyłeś na powietrzu w Bradley, zwiększ temperaturę do 120°F - 140°F, blisko otworu wentylacyjnego do połowy otwartego i zacznij rozprowadzać dym.

Po nałożeniu dymu zwiększ temperaturę do 160°F i wędz/gotuj boczek, aż osiągnie wewnętrzną temperaturę 50°F. Lub zwiększ temperaturę do 50°F i wędź/gotowaj, aż do osiągnięcia temperatury IT wynoszącej 140°F.

Po osiągnięciu żądanej temperatury wewnętrznej wyjmij z wędzarni i pozostaw do lekkiego ostygnięcia. Kiedy będzie już wystarczająco chłodny, ale wciąż ciepły, zdejmij skórę (możesz potrzebować ostrego noża), upewniając się, że na boczku zostało jak najwięcej tłuszczu.

Klon
 Drewno

Bisquettes klonowy dla palaczy Bradley

Dzięki lekko wędzonemu, słodkiemu i subtelnemu smakowi Maple Bisquettes doskonale nadają się do wędzenia indyków oraz wzmacniania smaku drobiu i ptactwa łownego.

Shop Now