Wędzony klon Bekon do tyłu Przepis
Dla wszystkich tych miłośników boczków, jeden z najlepszych przepisów na boczek! Tylko kilka prostych składników, palacz Bradleya i dużo cierpliwości, aby było nisko i powolne.
Ingredients
1 Pieczeń z całej schabu wieprzowego
Bradley Maple Sugar Cure (ilość zależna od wagi pieczeni polędwiczej)
Preparation
Przytnij pieczeń z polędwicy wieprzowej, usuwając większość tłuszczu z zewnątrz.
Po obraniu zważ polędwiczkę wieprzową. Następnie odmierz wymaganą ilość Cukru Klonowego.
Na każde 5 funtów mięsa potrzebne są 3 łyżki stołowe. Użyj kalkulatora, aby określić stosunek i potrzebną ilość.
Odmierzoną farszem natrzyj polędwicę wieprzową. Pamiętaj, aby natrzeć nim mięso ze wszystkich stron.
Umieść schab wieprzowy w dużej torbie do zamrażania lub torbie próżniowej przeznaczonej do kontaktu z żywnością.
Schab schabowy pozostawić w lodówce na 7-10 dni, przewracając go 2 razy dziennie.
Po schłodzeniu w lodówce schab dokładnie opłucz pod zimną wodą.
Mięso wyłożyć na talerz i ponownie wstawić do lodówki na 8 godzin. Wysusza to mięso z zewnątrz, usprawniając proces wędzenia.
Ustaw wędzarnię na 250ºF przy użyciu biszkietów z drewna klonowego.
Połóż polędwicę wieprzową na ruszcie wędzarni.
Wędzić polędwiczkę wieprzową, aż osiągnie temperaturę wewnętrzną 155°CºF.
Wyjmij boczek z wędzarni i odstaw go na godzinę.
Boczek pokroić w plasterki i podsmażyć na patelni. Podawać na kanapce, z jajkiem lub samo!
Przez Steve Cylka
Klon
Drewno
Dzięki lekko wędzonemu, słodkiemu i subtelnemu smakowi Maple Bisquettes doskonale nadają się do wędzenia indyków oraz wzmacniania smaku drobiu i ptactwa łownego.
Shop Now