Maple wood smoked Canadian back bacon

Wędzony klon Bekon do tyłu Przepis



Dla wszystkich tych miłośników boczków, jeden z najlepszych przepisów na boczek! Tylko kilka prostych składników, palacz Bradleya i dużo cierpliwości, aby było nisko i powolne.

Ingredients

1 Pieczeń z całej schabu wieprzowego

Bradley Maple Sugar Cure (ilość zależna od wagi pieczeni polędwiczej)

Preparation

Przytnij pieczeń z polędwicy wieprzowej, usuwając większość tłuszczu z zewnątrz.

Po obraniu zważ polędwiczkę wieprzową. Następnie odmierz wymaganą ilość Cukru Klonowego.

Na każde 5 funtów mięsa potrzebne są 3 łyżki stołowe. Użyj kalkulatora, aby określić stosunek i potrzebną ilość.

Odmierzoną farszem natrzyj polędwicę wieprzową. Pamiętaj, aby natrzeć nim mięso ze wszystkich stron.

Umieść schab wieprzowy w dużej torbie do zamrażania lub torbie próżniowej przeznaczonej do kontaktu z żywnością.

Schab schabowy pozostawić w lodówce na 7-10 dni, przewracając go 2 razy dziennie.

Po schłodzeniu w lodówce schab dokładnie opłucz pod zimną wodą.

Mięso wyłożyć na talerz i ponownie wstawić do lodówki na 8 godzin. Wysusza to mięso z zewnątrz, usprawniając proces wędzenia.

Ustaw wędzarnię na 250ºF przy użyciu biszkietów z drewna klonowego.

Połóż polędwicę wieprzową na ruszcie wędzarni.

Wędzić polędwiczkę wieprzową, aż osiągnie temperaturę wewnętrzną 155°CºF.

Wyjmij boczek z wędzarni i odstaw go na godzinę.

Boczek pokroić w plasterki i podsmażyć na patelni. Podawać na kanapce, z jajkiem lub samo!

Przez Steve Cylka

Klon
 Drewno

Bisquettes klonowy dla palaczy Bradley

Dzięki lekko wędzonemu, słodkiemu i subtelnemu smakowi Maple Bisquettes doskonale nadają się do wędzenia indyków oraz wzmacniania smaku drobiu i ptactwa łownego.

Shop Now