Smoked Back Bacon and Brine Recipe

Wędzony Bekon do tyłu i przepis na solankę



Aby przygotować ten wędzony przepis na tyłek i solankę, możesz użyć całego schabu. Cokolwiek waży cały schab. Podczas korzystania z solanki powinno ona ważyć 50% tak samo, jak leczenie mięsa.

Jeden galon wody waży 8 funtów, więc solanka wyleczy do 16 funtów mięsa.

Ingredients

1 galon wody destylowanej

2½ Lekarstwo na herbatę nr 1

1 szklanka grubej soli koszernej Morton

4 zmiażdżone liście laurowe

1 szklanka ciemnobrązowego cukru

1 tabletka granulowanego czosnku

1 Zaokrąglona zakładka całe ziele angielskie

1 Zaokrąglona zakładka, całe jagody jałowca

1 Zaokrąglona zakładka, całe czarne ziarna pieprzu

3 Tab. Przyprawa cajun

¼ Szklanka czystego miodu

¼ Puchar Jacka Danielsa

Preparation

Wrzuć wszystkie przyprawy oprócz kurkumy i miodu do 3-litrowego rondelka i dodaj 2 kwarty powyższej wody.

Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować 20 min. To naprawdę wydobywa smaki.

Pozostawić do ostygnięcia, następnie wlać do wiadra do solenia i dodać resztę wody.

Dobrze wymieszaj i włóż do lodówki, aż solanka osiągnie 40°F.

Dodaj lekarstwo i miód.

Teraz załóż paski na plecy i przytrzymaj płytką.

Pozostawić do utwardzenia na 1 tydzień.

Dobrze spłucz, połóż na stojaku nad patelnią z brzegiem i włóż do lodówki bez przykrycia na noc.

Gdy mięso będzie gotowe do wędzenia, poczekaj, aż mięso osiągnie temperaturę pokojową i podgrzej wędzarnię do 225°F.

Pal przez 3 godziny i wyjmij, gdy IT osiągnie 145°F.

Pozostawić do ostygnięcia w temperaturze pokojowej, zawinąć w folię i włożyć do lodówki na 48 godzin, aby smaki się przegryzły.

Pokrój i ciesz się.