Wędzony Bekon do tyłu i przepis na solankę
Aby przygotować ten wędzony przepis na tyłek i solankę, możesz użyć całego schabu. Cokolwiek waży cały schab. Podczas korzystania z solanki powinno ona ważyć 50% tak samo, jak leczenie mięsa.
Jeden galon wody waży 8 funtów, więc solanka wyleczy do 16 funtów mięsa.
Ingredients
1 galon wody destylowanej
2½ Lekarstwo na herbatę nr 1
1 szklanka grubej soli koszernej Morton
4 zmiażdżone liście laurowe
1 szklanka ciemnobrązowego cukru
1 tabletka granulowanego czosnku
1 Zaokrąglona zakładka całe ziele angielskie
1 Zaokrąglona zakładka, całe jagody jałowca
1 Zaokrąglona zakładka, całe czarne ziarna pieprzu
3 Tab. Przyprawa cajun
¼ Szklanka czystego miodu
¼ Puchar Jacka Danielsa
Preparation
Wrzuć wszystkie przyprawy oprócz kurkumy i miodu do 3-litrowego rondelka i dodaj 2 kwarty powyższej wody.
Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować 20 min. To naprawdę wydobywa smaki.
Pozostawić do ostygnięcia, następnie wlać do wiadra do solenia i dodać resztę wody.
Dobrze wymieszaj i włóż do lodówki, aż solanka osiągnie 40°F.
Dodaj lekarstwo i miód.
Teraz załóż paski na plecy i przytrzymaj płytką.
Pozostawić do utwardzenia na 1 tydzień.
Dobrze spłucz, połóż na stojaku nad patelnią z brzegiem i włóż do lodówki bez przykrycia na noc.
Gdy mięso będzie gotowe do wędzenia, poczekaj, aż mięso osiągnie temperaturę pokojową i podgrzej wędzarnię do 225°F.
Pal przez 3 godziny i wyjmij, gdy IT osiągnie 145°F.
Pozostawić do ostygnięcia w temperaturze pokojowej, zawinąć w folię i włożyć do lodówki na 48 godzin, aby smaki się przegryzły.
Pokrój i ciesz się.