Smoked Hillbilly Bacon Recipe

Wędzony Hillbilly Bacon Przepis



Bekon wyszedł świetny!. Jest taki szczupły, a smak jest fantastyczny. Nie mogę uwierzyć, jak łatwo jest to z BS. Bekon kosztował mnie około 2,50 funtów. To znacznie mniej niż sklep spożywczy i jest o wiele szczuplejszy, więc idzie dalej. Plus wartość rozrywki jest bezcenna.

Od: facet z telefonu

Ingredients

Jeden bpojedyncza pieczeń wieprzowa (Boston Butt)

½ szklanki brązowego cukru, Przetarg Mortona Szybki i miód (można zastąpić syropem klonowym lub melasą)

Preparation

Dokładnie wymieszaj brązowy cukier i Tender Quick. Pieczeń przekrój poziomo na pół.

Dokładnie posmaruj obie połówki mieszanką cukier/Tender Quick i dobrze wetrzyj.

Strząśnij nadmiar i włóż pieczenie do dużych plastikowych torebek strunowych.

Wstawić do lodówki na 6-7 dni do zastygnięcia.

Trzeciego dnia odlej powstały płyn, odwróć torebkę i włóż z powrotem do lodówki.

Ostatniego dnia mięso wyjąć z worka i dokładnie opłukać w zimnej wodzie.

Namocz w zimnej wodzie przez 2 godziny, aby usunąć część słoności.

Po namoczeniu wyjąć i osuszyć papierowymi ręcznikami.

Podgrzej miód, melasę lub syrop klonowy na tyle, aby były rzadkie i posmaruj nim mięso. Wędzić w temperaturze 200°F aż do osiągnięcia 140°F w najgrubszej części. Schłodzić w lodówce. Gdy będzie gotowy do spożycia, pokrój go na żądaną grubość i użyj jak zwykłego boczku.