Wędzony American Hot Dog Przepis
To prawdziwy wędzony amerykański przepis na hot dogów. Łatwo się przygotować, a także sposób na przyzwyczajenie się do kłusowania kiełbasy.
Podczas procesu kłusownictwa i kąpieli lodowej powstanie płyn między kiełbasą a obudową. Nie martw się o to. Po hot dogi chłodzą się do kąpieli lodowej, zacinaj się, a hotdog powinien się zsunąć. Będziemy wiedzieć, że zrobiłeś to dobrze, gdy komentujesz produkt końcowy w ręku!
I tak, w porządku przeczytałeś instrukcje. Hotdog wyjdzie z obudowy.
Ingredients
1 funt wieprzowiny
1 funt GB (użyłem 80/20)
1 łyżeczka mielonej kolendry
1 łyżeczka słodkiej papryki
½ Łyżeczka mielonej musztardy
¼ Łyżeczka mielonego buławy
¼ Łyżeczka mielonego majeranku
½ Łyżeczka granulowanej cebuli
¼ Łyżeczka granulowanego czosnku
1½ łyżeczka cukru
1 łyżka soli (drobnej soli morskiej)
1 łyżeczka mielonego białego pieprzu
1 Białko jaja
¼ Mleko (odtłuszczone)
Preparation
Zmiel mięso 3 razy na talerzu o średnicy 3/16 cala.
Włóż do zamrażarki na 30 minut pomiędzy każdym mieleniem, następnie dodaj przyprawy.
Dobrze wymieszaj, a następnie ponownie włóż do zamrażarki na 30 minut i ponownie zmiel.
Lub zemulguj w robocie kuchennym.
Napełnij osłonki kolagenowe o średnicy 28–30 mm.
Zawiąż 6-calowe ogniwa sznurkiem.
Gotowałem je, więc dodałem 1 łyżkę płynnego dymu.
Gotuj w wodzie o temperaturze 160-165 stopni do temperatury IT wynoszącej 152. Następnie ostudź w łaźni lodowej do 100 stopni.