Smoked American Hot Dog Recipe

Wędzony American Hot Dog Przepis



To prawdziwy wędzony amerykański przepis na hot dogów. Łatwo się przygotować, a także sposób na przyzwyczajenie się do kłusowania kiełbasy.

Podczas procesu kłusownictwa i kąpieli lodowej powstanie płyn między kiełbasą a obudową. Nie martw się o to. Po hot dogi chłodzą się do kąpieli lodowej, zacinaj się, a hotdog powinien się zsunąć. Będziemy wiedzieć, że zrobiłeś to dobrze, gdy komentujesz produkt końcowy w ręku!

I tak, w porządku przeczytałeś instrukcje. Hotdog wyjdzie z obudowy.

Ingredients

1 funt wieprzowiny

1 funt GB (użyłem 80/20)

1 łyżeczka mielonej kolendry

1 łyżeczka słodkiej papryki

½ Łyżeczka mielonej musztardy

¼ Łyżeczka mielonego buławy

¼ Łyżeczka mielonego majeranku

½ Łyżeczka granulowanej cebuli

¼ Łyżeczka granulowanego czosnku

1½ łyżeczka cukru

1 łyżka soli (drobnej soli morskiej)

1 łyżeczka mielonego białego pieprzu

1 Białko jaja

¼ Mleko (odtłuszczone)

Preparation

Zmiel mięso 3 razy na talerzu o średnicy 3/16 cala.

Włóż do zamrażarki na 30 minut pomiędzy każdym mieleniem, następnie dodaj przyprawy.

Dobrze wymieszaj, a następnie ponownie włóż do zamrażarki na 30 minut i ponownie zmiel.

Lub zemulguj w robocie kuchennym.

Napełnij osłonki kolagenowe o średnicy 28–30 mm.

Zawiąż 6-calowe ogniwa sznurkiem.

Gotowałem je, więc dodałem 1 łyżkę płynnego dymu.

Gotuj w wodzie o temperaturze 160-165 stopni do temperatury IT wynoszącej 152. Następnie ostudź w łaźni lodowej do 100 stopni.