Honey Sriracha Smoked Side Ribs

Honey Sriracha wędził Boczne żebra Przepis



Połączenie miodu i marynaty Sriracha sprawia, że ​​te żebra są tak wyjątkowe. Ten przepis na żebra wędzone miodem Sriracha będzie jeszcze lepszy, jeśli zostanie wędzony za pomocą hikorowych, pekanowych lub whisky dębowych.

Ingredients

1 Żeberka wieprzowe na stojaku

½ szklanki miodu

4 łyżki Srirachy

1 łyżka soli

2 łyżeczki czarnego pieprzu

2 łyżeczki czosnku w proszku

Bisquettes Bradley – Hikora, Pekan lub Dąb Whisky

Preparation

Ustaw wędzarnię na 275°F, używając wybranego Bisquettes Bradley Flavour (Hickory, Pecan i Whiskey Oak świetnie nadają się do żeberek).

Zdejmij membranę z tyłu każdego żeberka.

Wymieszaj miód, Srirachę, sól, czarny pieprz i proszek czosnkowy.

Posmaruj około połową miodowej mieszanki Sriracha po obu stronach żeberek.

Żeberka włóż do wędzarni i wędź przez 3-4 godziny.

Posmaruj żeberka pozostałym sosem.

Pozwól im odpocząć przez 10 minut przed pokrojeniem i podaniem.

Przepis autorstwa: Steve Cylka