Honey Sriracha wędził Boczne żebra Przepis
Połączenie miodu i marynaty Sriracha sprawia, że te żebra są tak wyjątkowe. Ten przepis na żebra wędzone miodem Sriracha będzie jeszcze lepszy, jeśli zostanie wędzony za pomocą hikorowych, pekanowych lub whisky dębowych.
Ingredients
1 Żeberka wieprzowe na stojaku
½ szklanki miodu
4 łyżki Srirachy
1 łyżka soli
2 łyżeczki czarnego pieprzu
2 łyżeczki czosnku w proszku
Bisquettes Bradley – Hikora, Pekan lub Dąb Whisky
Preparation
Ustaw wędzarnię na 275°F, używając wybranego Bisquettes Bradley Flavour (Hickory, Pecan i Whiskey Oak świetnie nadają się do żeberek).
Zdejmij membranę z tyłu każdego żeberka.
Wymieszaj miód, Srirachę, sól, czarny pieprz i proszek czosnkowy.
Posmaruj około połową miodowej mieszanki Sriracha po obu stronach żeberek.
Żeberka włóż do wędzarni i wędź przez 3-4 godziny.
Posmaruj żeberka pozostałym sosem.
Pozwól im odpocząć przez 10 minut przed pokrojeniem i podaniem.
Przepis autorstwa: Steve Cylka