Wędzony ścięty St. Louis Żeberka wieprzowe Przepis
Wędzone żeberka wieprzowiny St. Louis są po prostu idealne dzięki naszemu wędzonym przepisowi kukurydzy!
Ingredients
2 ruszty St. Louis pokrojone żeberka wieprzowe
1 szklanka brązowego cukru pudru
2 łyżki papryki
1 łyżka soli
2 łyżeczki czosnku w proszku
1 łyżeczka proszku cebulowego
1 łyżeczka mielonego czarnego pieprzu
1 łyżeczka suchej musztardy
1 łyżeczka pieprzu cayenne
1 łyżeczka tymianku
1 łyżeczka suszonego oregano
2 szklanki sosu BBQ
Preparation
Ustaw wędzarnię na 275°F, używając wybranego biszkietów z drewna (hikora, orzech pekan i dąb whisky świetnie nadają się do żeberek).
Zdejmij membranę z tyłu każdego żeberka.
Wymieszaj brązowy cukier ze wszystkimi przyprawami. Obficie natrzyj żeberka z obu stron mieszanką przypraw z brązowego cukru.
Żeberka włóż do wędzarni i wędź przez 3-4 godziny.
Obficie posmaruj żeberka sosem BBQ.
Pozwól im odpocząć przez 10 minut przed pokrojeniem i podaniem.
Przez Steve Cylka
Pikan
Drewno
Dzięki słodkiemu i łagodnemu smakowi, dzięki czemu jest łagodniejszym kuzynem Hickory, Pecan Bisquettes dobrze komponuje się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, jagnięciną, dziczyzną i ptastwem wodnym.
Shop Now