Wędzony Po stronie wieprzowiny Przepis
Rozkoszuj się pysznymi smakami wędzonych żeber z wieprzowiny z tym kuszącym przepisem. Te delikatne żeberka są fachowo przyprawione, powolne do perfekcji i zapewniają przepyszne połączenie dymnego, soczystego i aromatycznego mięsa, które pozwolą Ci pragnąć więcej.
Ingredients
1,5 kg (3 funty) żeberek wieprzowych
Sos Słodko-Kwaśny do Żeberek:
250 ml (1 c) ketchupu
125 ml (½ szklanki) brązowego cukru
75 ml (⅓ c) octu
30 ml (2 łyżki) sosu Worcestershire
1 Średnia cebula, drobno posiekana
1 ząbek czosnku, drobno posiekany
2 ml (½ łyżeczki) ostrego chili w proszku (opcjonalnie)
Preparation
Gotuj żeberka na stojaku nad blachą do pieczenia w temperaturze 180°C (350°F) przez jedną godzinę.
Przygotuj sos łącząc w rondelku wszystkie składniki słodko-kwaśne.
Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień i gotować do pożądanej konsystencji.
Metoda palenia:
Rozgrzej wędzarnię Bradley do około 90°C (220°F).
Wyjmij żeberka z piekarnika i umieść je na naoliwionej kratce wędzarniczej.
Obie strony żeberek obficie posmaruj sosem słodko-kwaśnym.
Używając biszkietów o smaku hikory, wędź/gotuj przez 2,5 do 3 godzin lub do momentu, aż będą gotowe.
Wyjmuj od czasu do czasu, aby ponownie polać sosem słodko-kwaśnym.
Czas gotowania będzie się różnić w zależności od pogody i warunków wiatrowych.
Mięso powinno być delikatne i łatwo odchodzić od kości, gdy jest gotowe do podania.
Służyć:
Podgrzej pozostały sos i podawaj jako dip do żeberek, francuskiego pieczywa i sałatki. Pamiętajcie o miseczkach na palce i dużej ilości serwetek!
Amerykański orzech biały
Drewno
Mocny i słodki smak Hickory Bisquettes sprawia, że jest to jedno z najpopularniejszych gatunków drewna do wędzenia, a szczególnie dobrze komponuje się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, dziczyzną, ptastwem wodnym, orzechami i serem.
Shop Now