Pork Side Spareribs Recipe

Wędzony Po stronie wieprzowiny Przepis



Rozkoszuj się pysznymi smakami wędzonych żeber z wieprzowiny z tym kuszącym przepisem. Te delikatne żeberka są fachowo przyprawione, powolne do perfekcji i zapewniają przepyszne połączenie dymnego, soczystego i aromatycznego mięsa, które pozwolą Ci pragnąć więcej.

Ingredients

1,5 kg (3 funty) żeberek wieprzowych

Sos Słodko-Kwaśny do Żeberek:

250 ml (1 c) ketchupu

125 ml (½ szklanki) brązowego cukru

75 ml (⅓ c) octu

30 ml (2 łyżki) sosu Worcestershire

1 Średnia cebula, drobno posiekana

1 ząbek czosnku, drobno posiekany

2 ml (½ łyżeczki) ostrego chili w proszku (opcjonalnie)

Preparation

Gotuj żeberka na stojaku nad blachą do pieczenia w temperaturze 180°C (350°F) przez jedną godzinę.

Przygotuj sos łącząc w rondelku wszystkie składniki słodko-kwaśne.

Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień i gotować do pożądanej konsystencji.

Metoda palenia:

Rozgrzej wędzarnię Bradley do około 90°C (220°F).

Wyjmij żeberka z piekarnika i umieść je na naoliwionej kratce wędzarniczej.

Obie strony żeberek obficie posmaruj sosem słodko-kwaśnym.

Używając biszkietów o smaku hikory, wędź/gotuj przez 2,5 do 3 godzin lub do momentu, aż będą gotowe.

Wyjmuj od czasu do czasu, aby ponownie polać sosem słodko-kwaśnym.

Czas gotowania będzie się różnić w zależności od pogody i warunków wiatrowych.

Mięso powinno być delikatne i łatwo odchodzić od kości, gdy jest gotowe do podania.

Służyć:

Podgrzej pozostały sos i podawaj jako dip do żeberek, francuskiego pieczywa i sałatki. Pamiętajcie o miseczkach na palce i dużej ilości serwetek!

Amerykański orzech biały
 Drewno

Hickory Bisquettes dla palaczy Bradley

Mocny i słodki smak Hickory Bisquettes sprawia, że jest to jedno z najpopularniejszych gatunków drewna do wędzenia, a szczególnie dobrze komponuje się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, dziczyzną, ptastwem wodnym, orzechami i serem.

Shop Now