Rubbed Spare Ribs Recipe

Wędzone wcierane Żeberka Przepis



Ten przepis, obficie pokryty pikantnym pocieraniem i powoli palenie do perfekcji, dostarcza przepyszne połączenie dymnego, soczystego i doskonale przyprawionego mięsa, które sprawi, że pragniesz więcej.

Ingredients

Pocierać:

Do nacierania potrzebne będą 3 laski cynamonu, 60 ml (¼ szklanki) każdej gwiazdki anyżu, koper włoski, ziarna pieprzu i 90 ml (⅓ c) brązowego cukru.

Inny:

2 kawałki żeberek baby back – ok. 1,25 do 1,5 kg (2 ½ do 3 funtów)

125 ml (½ szklanki) sosu teriyaki

Preparation

Na noc przed planowanym gotowaniem żeberek zmiel składniki na nacieranie w młynku do kawy lub robocie kuchennym i wymieszaj je z brązowym cukrem.

Żeberka natrzeć sosem teriyaki i posmarować nacieraniem.

Umieść żeberka w plastikowej torbie i wstaw do lodówki na noc.

Następnego dnia wyjmij żeberka z lodówki, natrzyj je pozostałym nacieraniem i odstaw na 25–30 minut.

Metoda palenia:

Rozgrzej wędzarnię Bradley do około 95°C do 100°C (200°F do 220°F).

Przełóż żeberka do wędzarni Bradley Smoker i używając biszkietów o smaku jabłkowym, gotuj przez około 4 godziny.

Służyć:

Odstaw na 5 do 10 minut przed pokrojeniem i podaniem.

Jabłko
 Drewno

Bisquettes jabłkowy dla palaczy Bradley

Lekki, owocowy i lekko słodki aromat dymu, który łączy się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, jagnięciną i serem.

Shop Now