Wędzone wcierane Żeberka Przepis
Ten przepis, obficie pokryty pikantnym pocieraniem i powoli palenie do perfekcji, dostarcza przepyszne połączenie dymnego, soczystego i doskonale przyprawionego mięsa, które sprawi, że pragniesz więcej.
Ingredients
Pocierać:
Do nacierania potrzebne będą 3 laski cynamonu, 60 ml (¼ szklanki) każdej gwiazdki anyżu, koper włoski, ziarna pieprzu i 90 ml (⅓ c) brązowego cukru.
Inny:
2 kawałki żeberek baby back – ok. 1,25 do 1,5 kg (2 ½ do 3 funtów)
125 ml (½ szklanki) sosu teriyaki
Preparation
Na noc przed planowanym gotowaniem żeberek zmiel składniki na nacieranie w młynku do kawy lub robocie kuchennym i wymieszaj je z brązowym cukrem.
Żeberka natrzeć sosem teriyaki i posmarować nacieraniem.
Umieść żeberka w plastikowej torbie i wstaw do lodówki na noc.
Następnego dnia wyjmij żeberka z lodówki, natrzyj je pozostałym nacieraniem i odstaw na 25–30 minut.
Metoda palenia:
Rozgrzej wędzarnię Bradley do około 95°C do 100°C (200°F do 220°F).
Przełóż żeberka do wędzarni Bradley Smoker i używając biszkietów o smaku jabłkowym, gotuj przez około 4 godziny.
Służyć:
Odstaw na 5 do 10 minut przed pokrojeniem i podaniem.
Jabłko
Drewno
Lekki, owocowy i lekko słodki aromat dymu, który łączy się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, jagnięciną i serem.
Shop Now