Wędzone wcierane Style żebra zachodniego wybrzeża Przepis
Te soczyste żeberka są obficie przyprawione, oferując przepyszny smak, który przetransportuje twoje kubki smakowe prosto na słoneczne brzegi zachodniego wybrzeża.
Ingredients
Pocieranie:
3 laski cynamonu
90 ml (⅓ c) brązowego cukru
60 ml (¼ c) anyżu gwiazdkowatego, kopru włoskiego i ziaren pieprzu
Mięso i sos:
2 kawałki żeberek baby back (około 1,25 do 1,5 kg lub 2 1/2 do 3 funtów)
125 ml (½ szklanki) sosu teriyaki
Na noc przed planowanym gotowaniem żeberek zmiel składniki na nacieranie w młynku do kawy lub robocie kuchennym i wymieszaj je z brązowym cukrem.
Następnie natrzyj żeberka sosem teriyaki i posmaruj nim.
Umieść żeberka w plastikowej torbie i wstaw do lodówki na noc.
Następnego dnia wyjmij żeberka z lodówki, natrzyj je pozostałym nacieraniem i odstaw na 25–30 minut.
Metoda palenia:
Rozgrzej wędzarnię Bradley do około 95°C do 100°C (200°F do 220°F).
Przełóż żeberka do wędzarni Bradley Smoker i, używając biszkietów o smaku jabłkowym, gotuj przez około 4 godziny.
Służyć:
Odstaw na 5 do 10 minut przed pokrojeniem i podaniem.
Preparation
Jabłko
Drewno
Lekki, owocowy i lekko słodki aromat dymu, który łączy się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, jagnięciną i serem.
Shop Now