Smoked Asian Ribs

Wędzony Azjatyckie żebra Przepis



Przygotuj się na kuszą kubki smakowe z przepysznymi wiejskimi żeberkami wieprzowymi marynowanymi w sosie sojowym, sherry, imbirowym korzeniu i czosnku. Powoli pieczona piekarnik przez godzinę, a potem palił palacza Bradleya z hikorowymi bisquettami o smaku przez 2-3 godziny, te żebra spadną z kości i idealnie łączą się z pikantnym sosem zanurzającym octu.

Ingredients

12 żeberek wieprzowych w stylu wiejskim

Marynata:

250 ml (1 c) sosu sojowego

250 ml (1 c) sherry

30 ml (2 łyżki) świeżo startego korzenia imbiru

3 ząbki rozgniecionego/posiekanego czosnku

Sos do maczania:

60 ml (¼ c) cukier biały

90 ml ( c) biały ocet

180 ml ( c) woda

60 ml (¼ c) sos sojowy

15 ml (1 łyżka stołowa) ketchupu

30 ml (2 łyżki) skrobi kukurydzianej

Preparation

Piecz żeberka w piekarniku w temperaturze 135°C (275°F) przez jedną godzinę.

Wyjmij z piekarnika i poczekaj, aż żeberka ostygną do temperatury pokojowej.

W średniej wielkości misce wymieszaj składniki marynaty.

Umieść żeberka w płytkim szklanym lub niemetalowym naczyniu i zalej marynatą.

Przykryj naczynie i wstaw do lodówki na noc, obracając raz lub dwa razy.

Wyjmij żeberka z lodówki i odstaw na 30 minut.

Metoda palenia:

Rozgrzej wędzarnię Bradley do temperatury 95°C do 105°C (200°F do 220°F).

Umieścić żeberka na stojakach w wędzarni Bradley i wędzić/gotować biszkoptami o smaku Hickory przez 2–3 godziny.

Służyć:

Podawać z sosem do maczania.

Do maczania sosu:

Wymieszaj składniki sosu w średnim rondlu i zagotuj.

Zmniejszyć ogień i dusić od czasu do czasu mieszając, aż sos zgęstnieje.

Amerykański orzech biały
 Drewno

Hickory Bisquettes dla palaczy Bradley

Mocny i słodki smak Hickory Bisquettes sprawia, że jest to jedno z najpopularniejszych gatunków drewna do wędzenia, a szczególnie dobrze komponuje się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, dziczyzną, ptastwem wodnym, orzechami i serem.

Shop Now