Wędzony Azjatyckie żebra Przepis
Przygotuj się na kuszą kubki smakowe z przepysznymi wiejskimi żeberkami wieprzowymi marynowanymi w sosie sojowym, sherry, imbirowym korzeniu i czosnku. Powoli pieczona piekarnik przez godzinę, a potem palił palacza Bradleya z hikorowymi bisquettami o smaku przez 2-3 godziny, te żebra spadną z kości i idealnie łączą się z pikantnym sosem zanurzającym octu.
Ingredients
12 żeberek wieprzowych w stylu wiejskim
Marynata:
250 ml (1 c) sosu sojowego
250 ml (1 c) sherry
30 ml (2 łyżki) świeżo startego korzenia imbiru
3 ząbki rozgniecionego/posiekanego czosnku
Sos do maczania:
60 ml (¼ c) cukier biały
90 ml (⅓ c) biały ocet
180 ml (⅔ c) woda
60 ml (¼ c) sos sojowy
15 ml (1 łyżka stołowa) ketchupu
30 ml (2 łyżki) skrobi kukurydzianej
Preparation
Piecz żeberka w piekarniku w temperaturze 135°C (275°F) przez jedną godzinę.
Wyjmij z piekarnika i poczekaj, aż żeberka ostygną do temperatury pokojowej.
W średniej wielkości misce wymieszaj składniki marynaty.
Umieść żeberka w płytkim szklanym lub niemetalowym naczyniu i zalej marynatą.
Przykryj naczynie i wstaw do lodówki na noc, obracając raz lub dwa razy.
Wyjmij żeberka z lodówki i odstaw na 30 minut.
Metoda palenia:
Rozgrzej wędzarnię Bradley do temperatury 95°C do 105°C (200°F do 220°F).
Umieścić żeberka na stojakach w wędzarni Bradley i wędzić/gotować biszkoptami o smaku Hickory przez 2–3 godziny.
Służyć:
Podawać z sosem do maczania.
Do maczania sosu:
Wymieszaj składniki sosu w średnim rondlu i zagotuj.
Zmniejszyć ogień i dusić od czasu do czasu mieszając, aż sos zgęstnieje.
Amerykański orzech biały
Drewno
Mocny i słodki smak Hickory Bisquettes sprawia, że jest to jedno z najpopularniejszych gatunków drewna do wędzenia, a szczególnie dobrze komponuje się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, dziczyzną, ptastwem wodnym, orzechami i serem.
Shop Now