Cheddar jalapeño palił Bites wieprzowiny Przepis
Te wędzone ugryzienia wieprzowe wypełnione cheddar są łatwe do zrobienia i zrobią wrażenie na gościach. Nie możesz się pomylić. Tylko kilka składników i masz idealną ucztę na przekąski, imprezy lub tylne klapy.
Ingredients
2 funty mielonej wieprzowiny
2 łyżki przyprawy kreolskiej
1 jajko
1 szklanka bułki tartej
⅓ kubek mleka
⅓ Kubek sosu BBQ
3 papryczki Jalapeño, wydrążone i posiekane
150 G średniego sera cheddar, pokrojonego w kawałki ½ centymetrowe kostki
Preparation
Ustaw wędzarnię na 250°F przy użyciu wybranych biszkietów drewnianych.
W małej misce wymieszaj mieloną wieprzowinę, przyprawę kreolską, jajko, bułkę tartą, mleko, sos BBQ i papryczki jalapeño, aż dokładnie się połączą.
Weź małą garść mieszanki mięsnej i uformuj klopsiki o średnicy około 1 ½ w calach. Kciukiem zrób małe wgłębienie na środku. W wgłębienie wcisnąć kostkę sera cheddar i zawinąć mięso wokół sera tak, aby było przykryte. Obiema rękami zwiń mięso tak, aby było w miarę okrągłe. Połóż klopsiki na stojaku do wędzarni Bradley. Zrób to z pozostałym mięsem i serem.
Umieść stojaki do palenia w wędzarni Bradley. Wędzić klopsiki, aż osiągną temperaturę wewnętrzną 160°F. około 2 ½ godziny.