Smoked Honest Cooking Chorizo Recipe

Wędzone uczciwe gotowanie Chorizo Przepis



To wędzone uczciwy chorizo ​​do gotowania jest dla meksykańskiego chorizo, a nie hiszpańskiego. W obu przypadkach jest wiele opcji, ale nie wiem nic o robieniu hiszpańskiego chorizo. Jednak po stronie meksykańskiej jest kilka, których użyłem. To jest ten, którego zwykle używam jako punkt wyjścia. Przygotuj się, możesz pozwolić mu usiąść przez kilka godzin, aby smaki się połączyły. Uważam jednak, że jest pyszne zaraz po zrobieniu. Zatrzymuje się w lodówce przez kilka dni i ładnie się zamarza.

Ingredients

1,10 funta lub 500 gramów mielonej wieprzowiny

1 łyżka nasion kminku

1 łyżeczka nasion kolendry

5 Całe goździki

2 liście laurowe

¼ łyżeczki mielonego cynamonu

½ łyżeczki oregano

½ łyżeczki tymianku

1 łyżka granulowanego czosnku

1 łyżeczka soli morskiej

5 całych ziaren pieprzu (lub ½ łyżeczki mielonego czarnego pieprzu)

Tosty (opcjonalnie) oznaczone gwiazdką oddzielnie podsmaż, a następnie zmiel i wymieszaj całość.

Następnie dodaj:

2 łyżki proszku chili ancho LUB zastąp kombinacją

2 łyżki papryki zmieszanej z ½ łyżeczki cayenne w proszku LUB

2 łyżki papryki zmieszanej z 1 łyżeczką czerwonego chilli w proszku

3 łyżki ocet jabłkowy (można zastąpić octem winnym)

Preparation

Na suchej, mocno rozgrzanej patelni podsmaż chili z każdej strony przez około 10 sekund lub tylko do momentu, aż zaczną się pęcznieć.

Napełnij patelnię taką ilością wody, aby przykryła chili. Pozostaw ogień włączony, aż woda zacznie wrzeć.

Następnie wyłącz ogień i pozwól chili namoczyć się do miękkości, około 30 minut.

Gdy papryczki chili będą już wilgotne, odcedzamy wodę, wrzucamy papryczki z octem do blendera, dodajemy także pokrojoną w kostkę cebulę i posiekany czosnek. Puree, aż utworzy się gładka, jasnoczerwona pasta (można dodać odrobinę wody lub octu, jeśli jest zbyt sucha, aby ją wymieszać). Będzie wyglądać jak ketchup.

Do mielonej wieprzowiny dodać puree chili wraz z resztą przypraw. Dobrze wymieszaj.

Aby sprawdzić smak, oderwij mały kawałek i smaż na patelni przez około minutę. Spróbuj i w razie potrzeby dodaj więcej przypraw.

Odstawiamy na kilka godzin, żeby smaki się przegryzły.