Wędzony Ciągnięta wieprzowina i boczek Przepis na suwaki
Wędzone suwaki wieprzowiny i boczku są idealne do serwowania na imprezach, jako przystawka lub danie główne. Okazują się aromatyczne, delikatne, soczyste i z piękną prezentacją.
Ingredients
1 opakowanie (12 sztuk) bułek obiadowych
1½ funta resztek szarpanego mięsa wieprzowego (około 3-4 filiżanek) – kliknij tutaj, aby uzyskać świetny przepis
1 ½ szklanki sosu BBQ
6-8 plasterków sera
8 plasterków bekonu, ugotowanych i pokruszonych
3 łyżki roztopionego masła
2 łyżki nasion sezamu
Preparation
Rozgrzej piekarnik do 325°F.
Trzymając 12 bułek razem, przekrój je wzdłuż. Umieść dolną połowę w natłuszczonej formie do pieczenia (około 13 x 9).
Szarpaną wieprzowinę polej sosem BBQ i równomiernie rozprowadź na dolnej połowie bułek obiadowych.
Połóż plasterki sera na szarpanej wieprzowinie i posyp pokruszonym boczkiem na plasterkach sera.
Połóż górną połowę bułek obiadowych na wierzchu.
Posmaruj roztopionym masłem wierzch bułek obiadowych i posyp ziarnami sezamu.
Przykryj blachę do pieczenia folią i piecz przez 15 minut.
Zdjąć folię i piec kolejne 10-15 minut.
Kroimy w plasterki i podajemy na ciepło.