Smoked Pulled Pork and Bacon Sliders Recipe

Wędzony Ciągnięta wieprzowina i boczek Przepis na suwaki



Wędzone suwaki wieprzowiny i boczku są idealne do serwowania na imprezach, jako przystawka lub danie główne. Okazują się aromatyczne, delikatne, soczyste i z piękną prezentacją.

Ingredients

1 opakowanie (12 sztuk) bułek obiadowych

1½ funta resztek szarpanego mięsa wieprzowego (około 3-4 filiżanek) – kliknij tutaj, aby uzyskać świetny przepis

1 ½ szklanki sosu BBQ

6-8 plasterków sera

8 plasterków bekonu, ugotowanych i pokruszonych

3 łyżki roztopionego masła

2 łyżki nasion sezamu

Preparation

Rozgrzej piekarnik do 325°F.

Trzymając 12 bułek razem, przekrój je wzdłuż. Umieść dolną połowę w natłuszczonej formie do pieczenia (około 13 x 9).

Szarpaną wieprzowinę polej sosem BBQ i równomiernie rozprowadź na dolnej połowie bułek obiadowych.

Połóż plasterki sera na szarpanej wieprzowinie i posyp pokruszonym boczkiem na plasterkach sera.

Połóż górną połowę bułek obiadowych na wierzchu.

Posmaruj roztopionym masłem wierzch bułek obiadowych i posyp ziarnami sezamu.

Przykryj blachę do pieczenia folią i piecz przez 15 minut.

Zdjąć folię i piec kolejne 10-15 minut.

Kroimy w plasterki i podajemy na ciepło.