Smoked Portuguese Chourizo Recipe

Wędzone Portugalski (Chourizo) Przepis



Najlepiej wędzone kiełbasy wieprzowe w historii! Spraw, aby te wędzone portugalskie chorizo. Zwykle zajmuje to dwie osoby około 5 godzin. Dużo pracy, ale warto.

Ingredients

6 Dużych pieczeni wieprzowych

1 butelka czerwonego wina (rozmiar 1,8 litra)

6 Kompletnych główek czosnku, wszystkie rozgniecione

1 szklanka soli

2 słoiki portugalskiej pasty pieprzowej (1 ostra i 1 łagodna – marka BM)

3 szklanki papryki

Kilka kropli płynnego aromatu dymnego (opcjonalnie)

1-2 opakowania osłonek dobrze wypłukanych

Preparation

Posiekaj kawałki bardzo drobno, mniej więcej wielkości paznokcia. Dużo pracy, ale warto. Zwykle we dwoje zajmuje nam to około 5 godzin.

Wszystkie pozostałe składniki wymieszać i odstawić marynatę na dwa dni do lodówki.

Nafaszeruj kiełbaski.

Wędź w wędzarni Bradley z 4-5 krążkami Hickory, temperatura piekarnika ustawiona na 70°C (160°F). Kontynuuj wędzenie przez łącznie 4-5 godzin, w zależności od wielkości kiełbas. Upewnij się, że wewnętrzna temperatura kiełbasek po ugotowaniu wynosi 71°C (160°F), dzięki czemu kiełbasa jest gotowa i bezpieczna do spożycia.

Amerykański orzech biały
 Drewno

Hickory Bisquettes dla palaczy Bradley

Mocny i słodki smak Hickory Bisquettes sprawia, że jest to jedno z najpopularniejszych gatunków drewna do wędzenia, a szczególnie dobrze komponuje się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, dziczyzną, ptastwem wodnym, orzechami i serem.

Shop Now