Chorizo and knife on cutting board

Wędzony Meksykańskie chorizo Przepis



Jedną z największych rzeczy do zrobienia w twoim palaczu Bradleya są zdecydowanie kiełbaski. Teraz jest o gazillion rodzaje kiełbasy. To sprawia, że ​​czasami trudno jest wybrać, który chciałbyś zrobić na przekąskę na lunch w tym tygodniu. Każdego miesiąca będziemy postarać się z innym przepisem na kiełbasę wędzoną! Więc jeśli będziesz mieć oko na tę stronę, wkrótce dowiesz się, która kiełbasa jest twoją ulubioną przekąską!

Ingredients

500 G tyłek wieprzowy - świeżo zmielony

1 łyżka papryki

1 łyżeczka cayenne

1 łyżka czosnku w proszku

1 łyżka mielonego kminku

1 łyżeczka mielonej kolendry

¼ łyżeczki mielonych goździków

½ łyżeczki mielonego cynamonu

1 łyżeczka oregano

½ łyżeczki tymianku

1 łyżeczka soli

½ łyżeczki mielonego czarnego pieprzu

3 łyżki octu jabłkowego

Naturalna osłonka wieprzowa

Preparation

Tyłek wieprzowy zmiel, wystarczy grubo zmielony.

Mieszaj przyprawy i ocet razem z mieloną wieprzowiną na małych obrotach przez 2 minuty.

Namoczyć osłonki wieprzowe na 30 minut, odcedzić, a następnie przepłukać świeżą wodą.

W naturalną osłonkę wieprzową włóż kiełbasę, odkręć kiełbaski i zawiąż końcówki.

Wysterylizować igłę lub szpilkę do szycia we wrzącej wodzie i nakłuć w kiełbasie ewentualne kieszenie powietrzne.

Kiełbasę osusz czystym ręcznikiem kuchennym lub pozostaw na godzinę w chłodnym, suchym miejscu.

Wędź wybranymi bisquettes (ja użyłem Bradley Oak Bisquettes) w temperaturze od 140 do 160°F, aż do osiągnięcia wewnętrznej temperatury 160°F.

Natychmiast po wyjęciu z wędzarki Bradley włóż do łaźni lodowej.

Dąb
 Drewno

Biszkiety dębowe dla wędzarzy Bradley

Najbardziej wszechstronnym drewnem ze wszystkich jest dąb. Szczególnie dobrze komponuje się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, jagnięciną i dziczyzną.

Shop Now