Wędzony Meksykańskie chorizo Przepis
Jedną z największych rzeczy do zrobienia w twoim palaczu Bradleya są zdecydowanie kiełbaski. Teraz jest o gazillion rodzaje kiełbasy. To sprawia, że czasami trudno jest wybrać, który chciałbyś zrobić na przekąskę na lunch w tym tygodniu. Każdego miesiąca będziemy postarać się z innym przepisem na kiełbasę wędzoną! Więc jeśli będziesz mieć oko na tę stronę, wkrótce dowiesz się, która kiełbasa jest twoją ulubioną przekąską!
Ingredients
500 G tyłek wieprzowy - świeżo zmielony
1 łyżka papryki
1 łyżeczka cayenne
1 łyżka czosnku w proszku
1 łyżka mielonego kminku
1 łyżeczka mielonej kolendry
¼ łyżeczki mielonych goździków
½ łyżeczki mielonego cynamonu
1 łyżeczka oregano
½ łyżeczki tymianku
1 łyżeczka soli
½ łyżeczki mielonego czarnego pieprzu
3 łyżki octu jabłkowego
Naturalna osłonka wieprzowa
Preparation
Tyłek wieprzowy zmiel, wystarczy grubo zmielony.
Mieszaj przyprawy i ocet razem z mieloną wieprzowiną na małych obrotach przez 2 minuty.
Namoczyć osłonki wieprzowe na 30 minut, odcedzić, a następnie przepłukać świeżą wodą.
W naturalną osłonkę wieprzową włóż kiełbasę, odkręć kiełbaski i zawiąż końcówki.
Wysterylizować igłę lub szpilkę do szycia we wrzącej wodzie i nakłuć w kiełbasie ewentualne kieszenie powietrzne.
Kiełbasę osusz czystym ręcznikiem kuchennym lub pozostaw na godzinę w chłodnym, suchym miejscu.
Wędź wybranymi bisquettes (ja użyłem Bradley Oak Bisquettes) w temperaturze od 140 do 160°F, aż do osiągnięcia wewnętrznej temperatury 160°F.
Natychmiast po wyjęciu z wędzarki Bradley włóż do łaźni lodowej.
Dąb
Drewno
Najbardziej wszechstronnym drewnem ze wszystkich jest dąb. Szczególnie dobrze komponuje się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, jagnięciną i dziczyzną.
Shop Now