Smoked Pork Chops with Apple, Cranberry and Almond Stuffing

Wędzony Kotlety wieprzowe i farsz jabłkowy Przepis



Słodki smak suszonych owoców dobrze łączy się z wieprzowiną, a palenie kotletów dodaje kolejnej warstwy smaku. To wszechstronne danie świetnie nadaje się na rodzinny obiad lub posiłek na świeżym powietrzu z gośćmi.

Ingredients

Pocierać:

½ szklanki brązowego cukru

½ łyżeczki soli

1 łyżeczka cynamonu

Kotlet schabowy:

4 kotlety schabowe bez kości (o grubości 1½ cala)

2 jabłka Royal gala – wydrążone i pokrojone w kostkę

⅓ szklanki suszonej żurawiny

½ szklanki posiekanych migdałów

Bisquettes Bradley Smoker Flavour Bisquettes – wiśnia, klon lub dąb

Preparation

Trzymając nóż poziomo, wbij go w gruby koniec każdego kotleta schabowego i pokrój, tworząc głęboką kieszeń. Uważaj, aby nie przebić drugiego końca.

W małej misce wymieszaj brązowy cukier, sól i cynamon. Nałóż 2 łyżki mieszanki i natrzyj kotlety wieprzowe z zewnątrz.

W dużej misce wymieszaj jabłka, żurawinę i migdały. Wymieszaj pozostałą mieszaninę brązowego cukru. Włóż łyżką do kotletów wieprzowych.

Połóż kotlety wieprzowe na ruszcie wędzarni.

Ustaw wędzarnię na 250°F, używając wybranego Bisquettes Bradley Flavour (świetnie sprawdzają się wiśnia, klon lub dąb).

Wędzić kotlety wieprzowe, aż osiągną temperaturę wewnętrzną 55°F, przez około 2,5 godziny.

Natychmiast podawaj.

Przepis autorstwa: Steve Cylka

wiśnia
 Drewno

Bisquettes wiśniowe dla palaczy Bradley

Cherry Bisquettes zapewniają łagodny, słodki i owocowy aromat, idealny do wędzenia drobiu, ryb, owoców morza, wołowiny, wieprzowiny, jagnięciny, ptactwa wodnego, warzyw i serów.

Shop Now