Gorący palin gal's wędził Kotlety wieprzowe Przepis
Przygotuj się na soczystą ucztę z przepysznymi klepiecami wieprzowiny z palenia Hickory. Wlewane idealną mieszanką delikatnej szybkiej, hikorowej soli Mortona i ciemnobrązowego cukru, te delikatne kotlety są marynowane do perfekcji, kąpane w nutce soku ananasowego, a następnie powoli palenia do doskonałej perfekcji, pozostawiając talerz z talerzem nieodpartych smaków w każdym kęsie.
Ingredients
5 łyżek Morton's Tender Quick na 5 funtów kotletów schabowych
1 łyżka + sól hikorowa firmy Butcher Packer
Trochę mniej niż ¼ szklanki ciemnobrązowego cukru
Preparation
Natrzyj kotlety i zamknij je w plastikowej torbie. (Użyłem mojego Foodsavera) Instrukcje Mortona mówią, że nacieranie zajmuje 4–6 godzin.
Po 4,5 godzinach rozetnij torebkę i dodaj trochę soku ananasowego (nie miałem cydru jabłkowego) do kotletów i ponownie zamknij. ** patrz poniżej.
Pozostaw je na około 45 minut, następnie wyjmij kotlety i opłucz.
Wędź Bradleya w temperaturze 200°F przez godzinę.
Zwiększ temperaturę do 225°F na ½ godziny, aby zakończyć gotowanie,
Użyj 3 jabłek biszkiety.
**Te kotlety były dość cienkie.
Jabłko
Drewno
Lekki, owocowy i lekko słodki aromat dymu, który łączy się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, jagnięciną i serem.
Shop Now