Wędzone Kotlety wieprzowe Przepis na nadzienie kukurydzy i czarnej fasoli
Ten przepis na masowanie jest tak pełen smaku, że nie będziesz potrzebował niczego więcej. Wędzić mięso za pomocą biskietów wiśniowych, klonowych lub dębowych. Każdy z nich będzie działał świetnie.
Ingredients
4 kotlety schabowe bez kości (o grubości 1 ½ cala)
2 łyżki brązowego cukru
½ łyżeczki soli
1 łyżka chilli w proszku
½ łyżeczki kminku
¼ łyżeczki pieprzu cayenne
1 Puszka kukurydzy, odsączona
1 Puszka czarnej fasoli, opłukana i odsączona
1 szklanka salsy
Bisquettes Bradley Flavour – klon, dąb lub wiśnia
Preparation
Trzymając nóż poziomo, wbij go w gruby koniec każdego kotleta schabowego i pokrój tak, aby powstała głęboka kieszeń. Uważaj, aby nie przebić drugiego końca.
W małej misce wymieszaj brązowy cukier, sól, chili w proszku, kminek i cayenne. Nacieramy powstałą mieszanką kotlety schabowe z zewnątrz.
W dużej misce wymieszaj kukurydzę, czarną fasolę i salsę. Włóż łyżką do kotletów wieprzowych.
Połóż kotlety wieprzowe na ruszcie wędzarni.
Ustaw wędzarnię na 250°F, używając wybranego biszkietów drewnianych (świetnie sprawdzają się klon, dąb lub wiśnia).
Wędź wieprzowinę, aż osiągnie temperaturę wewnętrzną 55°F, przez około 2,5 godziny.
Natychmiast podawaj.
Przez Steve Clyka
wiśnia
Drewno
Cherry Bisquettes zapewniają łagodny, słodki i owocowy aromat, idealny do wędzenia drobiu, ryb, owoców morza, wołowiny, wieprzowiny, jagnięciny, ptactwa wodnego, warzyw i serów.
Shop Now