Pork Chops with Corn & Black Bean Stuffing

Wędzone Kotlety wieprzowe Przepis na nadzienie kukurydzy i czarnej fasoli



Ten przepis na masowanie jest tak pełen smaku, że nie będziesz potrzebował niczego więcej. Wędzić mięso za pomocą biskietów wiśniowych, klonowych lub dębowych. Każdy z nich będzie działał świetnie.

Ingredients

4 kotlety schabowe bez kości (o grubości 1 ½ cala)

2 łyżki brązowego cukru

½ łyżeczki soli

1 łyżka chilli w proszku

½ łyżeczki kminku

¼ łyżeczki pieprzu cayenne

1 Puszka kukurydzy, odsączona

1 Puszka czarnej fasoli, opłukana i odsączona

1 szklanka salsy

Bisquettes Bradley Flavour – klon, dąb lub wiśnia

Preparation

Trzymając nóż poziomo, wbij go w gruby koniec każdego kotleta schabowego i pokrój tak, aby powstała głęboka kieszeń. Uważaj, aby nie przebić drugiego końca.

W małej misce wymieszaj brązowy cukier, sól, chili w proszku, kminek i cayenne. Nacieramy powstałą mieszanką kotlety schabowe z zewnątrz.

W dużej misce wymieszaj kukurydzę, czarną fasolę i salsę. Włóż łyżką do kotletów wieprzowych.

Połóż kotlety wieprzowe na ruszcie wędzarni.

Ustaw wędzarnię na 250°F, używając wybranego biszkietów drewnianych (świetnie sprawdzają się klon, dąb lub wiśnia).

Wędź wieprzowinę, aż osiągnie temperaturę wewnętrzną 55°F, przez około 2,5 godziny.

Natychmiast podawaj.

Przez Steve Clyka

wiśnia
 Drewno

Bisquettes wiśniowe dla palaczy Bradley

Cherry Bisquettes zapewniają łagodny, słodki i owocowy aromat, idealny do wędzenia drobiu, ryb, owoców morza, wołowiny, wieprzowiny, jagnięciny, ptactwa wodnego, warzyw i serów.

Shop Now