Wędzony Kotlety wieprzowe Przepis
Istnieje wiele sposobów na palenie kotletów wieprzowych. Ten przepis ze świeżymi ziołami i musztardą jest tak prosty, a kotlety wieprzowe będą wilgotne i delikatne.
Ingredients
6 Kotletów schabowych w środku
75 ml (⅓ szklanki) ziarnistej musztardy Dijon
45 ml (3 łyżki) miodu
30 ml (2 łyżki) oleju roślinnego
15 ml (1 łyżka stołowa) czerwonego octu winnego
15 ml (1 łyżka stołowa) posiekanych świeżych ziół, takich jak szałwia, rozmaryn i/lub tymianek
Sól i pieprz do smaku
Preparation
Przygotowanie:
Odetnij kotlety wieprzowe z nadmiaru tłuszczu
Osuszyć i umieścić w szklanym lub ceramicznym naczyniu do pieczenia
Rozłóż składniki na kotletach schabowych
Obróć kotlety wieprzowe, aby obtoczyły je ze wszystkich stron
Pozwól stać
Metoda palenia:
Rozgrzej wędzarnię do 90-100°C (190-220°F)
Zostaw trochę sosu musztardowego na kotletach
Ułożyć na naoliwionej kratce w górnej połowie wędzarni
Gotuj wędzarnię przez 3 do 4 godzin lub do momentu, aż kotlety będą gotowe. Czas gotowania będzie się różnić w zależności od wiatru i warunków pogodowych.
Test gotowości:
Kotlety schabowe powinny być wilgotne i delikatne.
Gotowe do podania.
Podawać z pozostałym sosem na wierzchu kotleta.