Smoked Pork Chops Recipe

Wędzony Kotlety wieprzowe Przepis



Istnieje wiele sposobów na palenie kotletów wieprzowych. Ten przepis ze świeżymi ziołami i musztardą jest tak prosty, a kotlety wieprzowe będą wilgotne i delikatne.

Ingredients

6 Kotletów schabowych w środku

75 ml (⅓ szklanki) ziarnistej musztardy Dijon

45 ml (3 łyżki) miodu

30 ml (2 łyżki) oleju roślinnego

15 ml (1 łyżka stołowa) czerwonego octu winnego

15 ml (1 łyżka stołowa) posiekanych świeżych ziół, takich jak szałwia, rozmaryn i/lub tymianek

Sól i pieprz do smaku

Preparation

Przygotowanie:

Odetnij kotlety wieprzowe z nadmiaru tłuszczu

Osuszyć i umieścić w szklanym lub ceramicznym naczyniu do pieczenia

Rozłóż składniki na kotletach schabowych

Obróć kotlety wieprzowe, aby obtoczyły je ze wszystkich stron

Pozwól stać

Metoda palenia:

Rozgrzej wędzarnię do 90-100°C (190-220°F)

Zostaw trochę sosu musztardowego na kotletach

Ułożyć na naoliwionej kratce w górnej połowie wędzarni

Gotuj wędzarnię przez 3 do 4 godzin lub do momentu, aż kotlety będą gotowe. Czas gotowania będzie się różnić w zależności od wiatru i warunków pogodowych.

Test gotowości:

Kotlety schabowe powinny być wilgotne i delikatne.

Gotowe do podania.

Podawać z pozostałym sosem na wierzchu kotleta.