Wędzony Kotlety wieprzowe Przepis
Pokażę ci, jak palić kotlety wieprzowe z zaledwie dwoma prostymi krokami, które za każdym razem powodują soczyste kotlety wieprzowe. Palę te kotlety w Bradley P10 Professional Electric Paler.
Ingredients
Kotlety wieprzowe
Przepis na glazurę z rumu o zachodzie słońca:
1 łyżka mielonego czosnku
2 soki pomarańczowe Jiggers (3 uncje)
2 ¾ rumu jiggers (4 uncje)
2 łyżki sosu chili
2 łyżki melasy
Preparation
Zalać kotlety schabowe jednym galonem wody, ćwierć szklanki brązowego cukru i pół szklanki soli koszernej. Kotlety mają grubość co najmniej półtora cala. po zasoleniu wytrzeć papierowymi ręcznikami.
Dopraw kotlety pastą wieprzową Jack Daniel's.
Użyj biszkietów z drewna klonowego, rozgrzej wędzarnię Bradley do 225°Fi nałóż dym na pierwsze pół godziny.
W międzyczasie zrób lukier z następujących składników: Przepis na glazurę Sunset Rum * 1 łyżka mielonego czosnku * 2 jiggersy soku pomarańczowego (3 uncje) * 2 ¾ jiggers rumu (4 uncje) * 2 łyżki sosu chili * 2 łyżki melasy
Posmaruj kotlety
Wędź przez kolejne 10 minut, a następnie odwróć je. Gotuj łącznie przez 2 godziny i 15 minut.
Przepis autorstwa: Pieprzowy grill pancernika
Klon
Drewno
Dzięki lekko wędzonemu, słodkiemu i subtelnemu smakowi Maple Bisquettes doskonale nadają się do wędzenia indyków oraz wzmacniania smaku drobiu i ptactwa łownego.
Shop Now