Wędzony Pociągnięta wieprzowina Przepis
Ten przepis jest nazywany przez wielu „najlepiej wędzoną wieprzowiną, jaką kiedykolwiek próbowałem”. Jest świetny od palacza, ale niektórzy twierdzą, że jest jeszcze lepszy następnego dnia, ponieważ dym i kora smakują mięso wewnętrzne po pociągnięciu. Większość ludzi, którzy mieli moją pociągniętą wieprzowinę, nigdy więcej nie zamawiając wieprzowiny, kiedy jedzą poza domem. Powiedzenie, że restauracja pociągnięta wieprzowinę to wypuszczona z tego przepisu.
Ingredients
Składniki nacierać:
⅛ Filiżanka soli
½ Filiżanka brązowego cukru
½ Filiżanka białego cukru
3 Tbsp chili w proszku
2 Tbsp papryka
1 ½ Tbsp czarny pieprz
1 ½ Tbsp proszek cebulowy
1 ½ Tbsp czosnek w proszku
1 ½ Tbsp mielony kminek
½ Tbsp Cayenne
1 Tbsp Akcent
½ łyżeczka cynamonu
½ łyżeczka kokosa
⅛ Kubek żółtej musztardy do panierowania tyłka
1 (6-8 funtów w całości, tyłek wieprzowy)
Składniki sosu octowego:
½ Szklanka octu jabłkowego
½ Tbsp ciemnobrązowy cukier
1 Tsp Keczup
1 Tsp Teksas Pete’a
¼ Tsp płatki czerwonej papryki
¼ Tsp zmielony czarny pieprz
¼ Tsp Sól koszerna
Preparation
Wszystkie składniki na masę przesiać do średniej miski i dobrze wymieszać. Odłożyć na bok. Odetnij cały zewnętrzny tłuszcz z tyłka wieprzowego. Obficie posmaruj musztardą pieczeń ze wszystkich stron.
Całość posmaruj masą i delikatnie wmasuj.
Zawiń w folię i przechowuj w lodówce przez 12 do 24 godzin.
Ustaw temperaturę wędzarni na 250ºF (121.1ºC). Gdy wędzarnia nabierze odpowiedniej temperatury, włóż do niej niezapakowany tyłek wieprzowy. Ustaw nawiewy na ½ otwarte. Włącz generator dymu na pierwsze 4 godziny gotowania z użyciem hikory. Następnie podkręć wędzarnię do 280ºF. (137,8ºC).
Gotuj przez około 2 godziny na funt, aż temperatura wewnętrzna osiągnie 204°F (95.6ºC).
Wyjąć z wędzarni namiot owinięty folią aluminiową i odstawić na 30 min. Usuń folię aluminiową i pociągnij widelcami. Posyp ½ szklanki sosu octowego i dobrze wymieszaj.
Podawać.
Amerykański orzech biały
Drewno
Mocny i słodki smak Hickory Bisquettes sprawia, że jest to jedno z najpopularniejszych gatunków drewna do wędzenia, a szczególnie dobrze komponuje się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, dziczyzną, ptastwem wodnym, orzechami i serem.
Shop Now