Smoked Jumbo Polish Sausage Recipe

Wędzony Polska kiełbasa Jumbo Przepis



To jest wędzony przepis na kiełbasę mojego dziadka. Byłem w nastroju, aby spróbować czegoś innego niż zwykle. Myślałem więc, że ten przepis wyglądał, jakby warto spróbować. To jest stary przepis rodzinny i mam nadzieję, że spróbujesz i cieszysz się nim. Poza tym masz możliwość sprawienia, by było świeże lub wędzone. Wędzona kiełbasa zawiera wszystkie świeże składniki, a następnie wymieniona reszta.

Ingredients

Świeży:

10 funtów mielonej wieprzowiny

2 szklanki wody z lodem

5 łyżek soli niejodowanej

1 łyżka cukru

2 łyżki czarnego pieprzu

2 łyżki czosnku

1 łyżeczka Majeranek

1 łyżeczka mielonego ziela angielskiego

Wędzony:

2 szklanki białka sojowego

2 łyżeczki instacure N.1

1 łyżeczka papryki

Uwaga: Wędzona kiełbasa zawiera wszystkie świeże składniki, a resztę wymieniono.

Preparation

Włóż kiełbasę do wędzarni nagrzanej do 120°F (48.9°C).

Przechowywać przez godzinę lub do momentu wyschnięcia osłonki.

Stopniowo zwiększaj temperaturę wędzarni do 165°F (73.8°C).

Zastosuj ciężki dym na około 4 godziny.

Kontynuuj gotowanie kiełbasy, aż wewnętrzna temperatura kiełbasy wyniesie 152°F (11.1°C).

Wyjmij z wędzarni i ostudź zimną wodą, aż temperatura wewnętrzna osiągnie 110°F (43.3°C).

Pozwól kwitnąć aż do uzyskania pożądanego koloru.

Włożyć na noc do lodówki. Następnie ugotuj lub odkurz.