Smoked Pork Tenderloin With Plum-Cassis Recipe

Wędzony Polędwiczki wieprzowe Z przepisem Plum-Cassis



Przygotuj tę wędzoną polędwicę wieprzową z marynatą śliwkową i bądź gotowy na otrzymanie wyróżnień gości. Ten przepis jest ten, który mnie przekonał, że powinieneś użyć palacza do więcej niż tylko łososia. Pochodzi z książki kucharskiej „marynaty” Jima Tarantino. Lepiej, jeśli używasz drewna jabłkowego, wiśni lub pekan. Mam nadzieję, że ci się spodoba, jeśli spróbujesz.

Ingredients

2-3 łyżki posiekanych świeżych liści rozmarynu

Sok jabłkowy lub pomarańczowy

3 funty polędwiczki wieprzowej

Marynata:

6 świeżych śliwek, wypestkowanych i grubo posiekanych (każdego lata zamrażam trochę z naszego drzewa specjalnie na potrzeby tego przepisu)

¼ szklanki likieru creme de cassis

⅓ szklanki octu jabłkowego

¼ szklanki wytrawnego wina Madera

2 ząbki czosnku, posiekane lub sprasowane

1 łyżeczka suchej musztardy

1 łyżka ciemnobrązowego cukru

¼ łyżeczki świeżo startej gałki muszkatołowej

Preparation

Zagotuj śliwki i porzeczkę, następnie zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut. Fajny.

Mieszankę śliwkową połącz z octem, winem, czosnkiem, musztardą, cukrem i gałką muszkatołową oraz puree.

Metoda gotowania:

Połącz marynatę z rozmarynem i marynuj wieprzowinę przez noc lub 8 godzin.

Wyjąć wieprzowinę i zagotować marynatę do posmarowania.

Wlej sok jabłkowy do pojemnika na wodę wędzarni i wędź wieprzowinę z jabłkiem, wiśnią lub orzechami pekan, aż temperatura wewnętrzna osiągnie 40°C.

wiśnia
 Drewno

Bisquettes wiśniowe dla palaczy Bradley

Cherry Bisquettes zapewniają łagodny, słodki i owocowy aromat, idealny do wędzenia drobiu, ryb, owoców morza, wołowiny, wieprzowiny, jagnięciny, ptactwa wodnego, warzyw i serów.

Shop Now