Smoked pork tenderloin recipe

Wędzony klon marynował Polędwiczki wieprzowe Przepis



Smakuje tak dobrze, jak wygląda i przygotowanie zajmuje tylko 2-3 godziny. Podczas gdy większość tradycyjnych mięs dla palaczy wymaga co najmniej 6 godzin, polędwica wieprzowa będzie gotowa, gdy temperatura wewnętrzna osiągnie 160 F., aby upewnić się, że zawsze ma pod ręką natychmiastowy termometr.

Ingredients

1 Polędwiczka wieprzowa, usunięta srebrzysta skórka i tłuszcz

Marynata:

4 Ząbki czosnku – posiekane

2 łyżki musztardy Dijon

½ szklanki syropu klonowego

1 łyżeczka soli

½ łyżeczki pieprzu

1 łyżka oleju roślinnego

Preparation

Wymieszaj składniki na marynatę.

Umieść polędwicę i składniki marynaty w torebce do zamrażania i pozostaw marynatę przez noc w lodówce.

Wyjmij polędwicę z marynaty.

Pal za 2½ - 3 godziny w nagrzanej wędzarni w temperaturze 225°F z biszkietami klonowymi. Wyjmij z wędzarni po osiągnięciu wewnętrznej temperatury 160°F.

Klon
 Drewno

Bisquettes klonowy dla palaczy Bradley

Dzięki lekko wędzonemu, słodkiemu i subtelnemu smakowi Maple Bisquettes doskonale nadają się do wędzenia indyków oraz wzmacniania smaku drobiu i ptactwa łownego.

Shop Now