Wędzony klon marynował Polędwiczki wieprzowe Przepis
Smakuje tak dobrze, jak wygląda i przygotowanie zajmuje tylko 2-3 godziny. Podczas gdy większość tradycyjnych mięs dla palaczy wymaga co najmniej 6 godzin, polędwica wieprzowa będzie gotowa, gdy temperatura wewnętrzna osiągnie 160 F., aby upewnić się, że zawsze ma pod ręką natychmiastowy termometr.
Ingredients
1 Polędwiczka wieprzowa, usunięta srebrzysta skórka i tłuszcz
Marynata:
4 Ząbki czosnku – posiekane
2 łyżki musztardy Dijon
½ szklanki syropu klonowego
1 łyżeczka soli
½ łyżeczki pieprzu
1 łyżka oleju roślinnego
Preparation
Wymieszaj składniki na marynatę.
Umieść polędwicę i składniki marynaty w torebce do zamrażania i pozostaw marynatę przez noc w lodówce.
Wyjmij polędwicę z marynaty.
Pal za 2½ - 3 godziny w nagrzanej wędzarni w temperaturze 225°F z biszkietami klonowymi. Wyjmij z wędzarni po osiągnięciu wewnętrznej temperatury 160°F.
Klon
Drewno
Dzięki lekko wędzonemu, słodkiemu i subtelnemu smakowi Maple Bisquettes doskonale nadają się do wędzenia indyków oraz wzmacniania smaku drobiu i ptactwa łownego.
Shop Now