Cured Smoked Pork Loin Recipe

Wyleczone wędzone Pingowanie wieprzowe Przepis



Aby wykonać ten przepis na wędzony schab z wieprzowiną, możesz użyć polędwiczów wieprzowych, które dostaniesz w sklepie. Kupiłem mój od Samsa, a oni dostały się dwa do paczki. Zaczynasz od dwóch ¼ funtów schabu wieprzowego, przyciętego nadmiaru tłuszczu i membrany. Umieszczam je w solance przez 15 dni. Pod koniec 15 dni przepłukałem je, włożyłem je w siatkę i suszałem w Bradley przez około godzinę w temperaturze 140ºF (60ºC). Następnie palenie na zimno poniżej 80ºF (26,7ºC) przez około 4 godziny. Po paleniu sprowadziłem je. Nie potrzebujesz procesu siatki. Podobnie jak sposób, w jaki mięso dbał o to, że pali się i ma ten „siatkowy” wygląd.

Ingredients

Dwa ¼ funt polędwicy wieprzowej, oczyszczonej z nadmiaru tłuszczu i błony.

Mieszanka lecznicza:

1 Tbsp sól

1 Tbsp cukier brązowy, pakowany w łyżkę

¾ Łyżeczka proszku cebulowego

½ Tsp Praski proszek

½ Łyżeczka czosnku w proszku

½ łyżeczka białego pieprzu

¼ Łyżeczka ziela angielskiego

Preparation

Umieść schaby w pojemniku do peklowania i równomiernie natrzyj mieszankę peklującą na wszystkich powierzchniach mięsa.

Przykryj wieprzowinę i wstaw do lodówki.

Po 12 godzinach masuj mięso.

Następnie masuj mięso codziennie przez siedem dni.

Po siedmiu dniach masuj co drugi dzień przez pozostały czas utwardzania.

Po upływie czasu peklowania dokładnie opłucz polędwiczki, a następnie odsącz.

Każdy kawałek zawiń w papierowy ręcznik, a następnie zawiń w gazetę. Schłodzić przez noc.

Następnego dnia usuń gazetę i ręczniki papierowe

Polędwiczki siatkować i powiesić w wędzarni na godzinę w temperaturze 140ºF. (60ºC) do wyschnięcia.

Po godzinie zimny dym w 80ºF (26,7ºC) stosując hikorę przez około cztery godziny.

Przynieś polędwiczki, zdejmij siatkę i po prostu spróbuj.

Amerykański orzech biały
 Drewno

Hickory Bisquettes dla palaczy Bradley

Mocny i słodki smak Hickory Bisquettes sprawia, że jest to jedno z najpopularniejszych gatunków drewna do wędzenia, a szczególnie dobrze komponuje się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, dziczyzną, ptastwem wodnym, orzechami i serem.

Shop Now