Bacon Wrapped Smoked Pork Tenderloin Stuffed with Spinach and Mushrooms

Bekon Opakowany Wędzony Polędwik wieprzowy Przepis



Wypróbuj przepis na wędzoną polędwicę wieprzową zawijaną w bekon, nadziewaną szpinakiem i grzybami. Bogate w smaki i bardzo zdrowe. Eksperymentuj z biszkoptami z olchy, jabłka lub hikory. Wszystko będzie działać świetnie.

Ingredients

2 Polędwiczka wieprzowa

2 łyżki masła

3 ząbki czosnku - posiekane

½ cebuli - posiekanej

3 szklanki szpinaku

2 szklanki grzybów – pokrojone w plasterki

½ łyżeczki soli

½ łyżeczki czarnego pieprzu

10-12 plasterków bekonu

Bisquettes o smaku Bradleya – jabłko, wiśnia lub hikora

Preparation

Z polędwiczek wieprzowych usuń tłuszcz i błonę. Trzymając nóż poziomo, przekrój polędwicę wieprzową na pół, uważając, aby nie przebić drugiego końca.

Na patelni rozpuść masło, a następnie dodaj cebulę i czosnek. Gotuj przez kilka minut, a następnie dodaj szpinak, grzyby, sól i pieprz. Gotuj, często mieszając, aż warzywa będą ugotowane. Zdjąć z ognia i ostudzić do temperatury pokojowej. Po ostygnięciu wrzuć warzywa do robota kuchennego i pulsuj, aż zostaną drobno i równomiernie zmielone.

Rozłóż równomiernie mieszankę szpinaku i grzybów w otworach polędwicy wieprzowej. Zamknij polędwiczki tak, aby mieszanina pozostała w kieszeni mięsa.

Owinąć polędwiczki boczkiem i ułożyć na kratce wędzarni. Rozsądnie jest ułożyć polędwiczki rozciętą stroną do góry, aby mieszanka warzywna pozostała w kieszeni i nie wypadła.

Ustaw wędzarnię na 275°F, używając wybranych ciasteczek Bradley Flavour Bisquettes (jabłko, wiśnia lub hikora sprawdzają się świetnie).

Wędzić wieprzowinę, aż osiągnie temperaturę wewnętrzną 55°F, a boczek się wytopi i zacznie chrupać. Powinno to zająć około 2–2 ½ godziny.

Wyjmij polędwiczki wieprzowe z wędzarni i odstaw je na około 10 minut. Pokrój w 1-calowe medaliony i podawaj.

Przepis autorstwa: Steve Cylka

Jabłko
 Drewno

Bisquettes jabłkowy dla palaczy Bradley

Lekki, owocowy i lekko słodki aromat dymu, który łączy się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, jagnięciną i serem.

Shop Now