Bekon Opakowany Wędzony Polędwik wieprzowy Przepis
Wypróbuj przepis na wędzoną polędwicę wieprzową zawijaną w bekon, nadziewaną szpinakiem i grzybami. Bogate w smaki i bardzo zdrowe. Eksperymentuj z biszkoptami z olchy, jabłka lub hikory. Wszystko będzie działać świetnie.
Ingredients
2 Polędwiczka wieprzowa
2 łyżki masła
3 ząbki czosnku - posiekane
½ cebuli - posiekanej
3 szklanki szpinaku
2 szklanki grzybów – pokrojone w plasterki
½ łyżeczki soli
½ łyżeczki czarnego pieprzu
10-12 plasterków bekonu
Bisquettes o smaku Bradleya – jabłko, wiśnia lub hikora
Preparation
Z polędwiczek wieprzowych usuń tłuszcz i błonę. Trzymając nóż poziomo, przekrój polędwicę wieprzową na pół, uważając, aby nie przebić drugiego końca.
Na patelni rozpuść masło, a następnie dodaj cebulę i czosnek. Gotuj przez kilka minut, a następnie dodaj szpinak, grzyby, sól i pieprz. Gotuj, często mieszając, aż warzywa będą ugotowane. Zdjąć z ognia i ostudzić do temperatury pokojowej. Po ostygnięciu wrzuć warzywa do robota kuchennego i pulsuj, aż zostaną drobno i równomiernie zmielone.
Rozłóż równomiernie mieszankę szpinaku i grzybów w otworach polędwicy wieprzowej. Zamknij polędwiczki tak, aby mieszanina pozostała w kieszeni mięsa.
Owinąć polędwiczki boczkiem i ułożyć na kratce wędzarni. Rozsądnie jest ułożyć polędwiczki rozciętą stroną do góry, aby mieszanka warzywna pozostała w kieszeni i nie wypadła.
Ustaw wędzarnię na 275°F, używając wybranych ciasteczek Bradley Flavour Bisquettes (jabłko, wiśnia lub hikora sprawdzają się świetnie).
Wędzić wieprzowinę, aż osiągnie temperaturę wewnętrzną 55°F, a boczek się wytopi i zacznie chrupać. Powinno to zająć około 2–2 ½ godziny.
Wyjmij polędwiczki wieprzowe z wędzarni i odstaw je na około 10 minut. Pokrój w 1-calowe medaliony i podawaj.
Przepis autorstwa: Steve Cylka
Jabłko
Drewno
Lekki, owocowy i lekko słodki aromat dymu, który łączy się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, jagnięciną i serem.
Shop Now