Smoked Summer Sausage Recipe
The recipe I used is actually a spicy snack stick recipe, but it makes great summer sausage.
Ingredients
10 funtów mięsa (ja użyłam pieczeni karkówkowej)
po 3 łyżeczki:
- Mielony seler
- Biały pieprz
- Gałka muszkatołowa
- Curry w proszku
5 łyżek soli
2 łyżeczki soli peklującej
1 łyżeczka płynnego dymu (opcjonalnie)
1 szklanka odtłuszczonego mleka w proszku (spoiwo)
5 łyżek sproszkowanej dekstrozy
1 szklanka lodowatej wody
Preparation
Napełnij mieszaninę osłonkami o średnicy 2,5 cala na całej długości stojaków.
Suszyć kiełbasę w temperaturze 100°F przez godzinę.
Rozpocznij wędzenie i zwiększ temperaturę do 130°F na godzinę.
Następnie zwiększ temperaturę do 150°F na następną godzinę.
Ostateczna regulacja temperatury wynosi 170°F przez 5 godzin lub wewnętrzna temperatura kiełbasy wynosząca 52°F.