Summer Sausage

Smoked Summer Sausage Recipe



The recipe I used is actually a spicy snack stick recipe, but it makes great summer sausage.

Ingredients

10 funtów mięsa (ja użyłam pieczeni karkówkowej)

po 3 łyżeczki:

- Mielony seler

- Biały pieprz

- Gałka muszkatołowa

- Curry w proszku

5 łyżek soli

2 łyżeczki soli peklującej

1 łyżeczka płynnego dymu (opcjonalnie)

1 szklanka odtłuszczonego mleka w proszku (spoiwo)

5 łyżek sproszkowanej dekstrozy

1 szklanka lodowatej wody

Preparation

Napełnij mieszaninę osłonkami o średnicy 2,5 cala na całej długości stojaków.

Suszyć kiełbasę w temperaturze 100°F przez godzinę.

Rozpocznij wędzenie i zwiększ temperaturę do 130°F na godzinę.

Następnie zwiększ temperaturę do 150°F na następną godzinę.

Ostateczna regulacja temperatury wynosi 170°F przez 5 godzin lub wewnętrzna temperatura kiełbasy wynosząca 52°F.