Smoked Hawaiian Style (Portagee) Sausage Recipe

Wędzony styl hawajski (Portagee) kiełbasa Przepis



Hawajczycy często nazywają ten styl kiełbasy „kiełbasą Portagee” (bez zniewagi). Portagaee Sausage to hawajska odmiana portugalskiej linguica. Jest słodszy i nie tak „gorący” jak oryginalne kiełbaski w stylu Linguica. Formuła została opracowana w wyniku degustacji kilku różnych wersji hawajskich kiełbas i wybrania moich ulubionych smaków.

Z Kamanodental

Ingredients

2 ¼ funta kolby wieprzowej

¾ funtów tłuszczu z tyłu

2 łyżeczki soli

6 łyżek cukru trzcinowego, brązowego

2 łyżki papryki

1 łyżeczka fosforanów (opcjonalnie)

½ łyżeczki Instacure nr 1

2 łyżeczki czosnku - granulowanego

1 łyżeczka anyżu - mielonego

4 łyżki soku ananasowego

3 łyżki sosu sojowego

1 łyżka ostrego sosu – opcjonalnie (ja lubię używać płatków czerwonej włoskiej papryki)

Osłonki wieprzowe o średnicy 32 mm

Preparation

Mięso i tłuszcz pokroić w kostkę, częściowo zamrozić, a następnie zmielić razem na średniej płycie młynka.

Połącz sól, Instacure nr 1 i fosforan z sokiem ananasowym; dobrze wymieszaj, aby się rozpuścił, a następnie dobrze wymieszaj z mięsem.

Posyp mięso cukrem, papryką, czosnkiem i anyżem; Wlać sos sojowy i ostry sos i dobrze wymieszać.

Przechowywać w lodówce 12 godzin, aby mięso nabrało aromatu.

Włóż do osłonek wieprzowych o średnicy 32 mm; wiązane parami – o długości 8 cali.

Wysuszyć osłonki na powietrzu; pomaga tu mały wentylator.

Umieścić w nagrzanej do 160°F wędzarni; nałóż lekki dym i przytrzymaj, aż wewnętrzna temperatura kiełbasy osiągnie 50°F (użyj innej metody wędzenia).

Schłodzić w temperaturze pokojowej; następnie przechowywać w lodówce (dodatki można zapakować próżniowo i zamrozić).