Wędzony klon i jagoda Kiełbasa Przepis
To mój ulubiony przepis na kiełbasę w wędzonego klonu i jagód. Jest to świeży przepis na kiełbasę klonu, a następnie dodajesz jagody. Zwykle nie palę go z powodu jagód, ale zamiast tego możesz dodać trochę płynnego dymu. Lub użyj własnego przepisu i zastąp cukier klonowy dekstrozą lub cukrem, do którego wymaga przepis. Upewnij się jednak, że jest to prawdziwy cukier klonowy, a nie cukier o smaku klonu. Gotować, smaż lub piec. Przechowuj w lodówce około 4 dni lub podwójnie opakować i zamrozić przez 6 miesięcy.
Ingredients
3 funty dziczyzny
2 kg wędzonego boczku. ugotowane na chrupko, pokruszone
1 funt tyłka wieprzowego
1 łyżka soli (jeśli boczek jest naprawdę słony, nie używaj 1 T)
4 łyżki syropu klonowego. Spróbuj użyć prawdziwego klonu Vermont. Mniej więcej do smaku.
1 łyżka szałwii
1 szklanka jagód
1 łyżka czarnego pieprzu
1 łyżka czosnku w proszku
1 łyżeczka kolendry
1 łyżeczka mielonych nasion gorczycy
1 łyżeczka majeranku
½ szklanki wody z lodem
Osłona wieprzowa 33–36 mm (opcja)
Preparation
Zmiel dziczyznę, bekon, schab i jagody (opcjonalnie) na talerzu 1 raz.
Połącz pozostałe składniki i dokładnie wymieszaj.
Włóż do osłonki, skręć w 4-calowe ogniwa lub uformuj paszteciki.
Tego nie palę ze względu na jagody. Jeśli chcesz, możesz dodać trochę płynnego dymu. Gotuj, smaż lub piecz. Przechowywać w lodówce około 4 dni lub zawinąć dwukrotnie i zamrozić na 6 miesięcy.