Smoked Maple and Berry Sausage Recipe

Wędzony klon i jagoda Kiełbasa Przepis



To mój ulubiony przepis na kiełbasę w wędzonego klonu i jagód. Jest to świeży przepis na kiełbasę klonu, a następnie dodajesz jagody. Zwykle nie palę go z powodu jagód, ale zamiast tego możesz dodać trochę płynnego dymu. Lub użyj własnego przepisu i zastąp cukier klonowy dekstrozą lub cukrem, do którego wymaga przepis. Upewnij się jednak, że jest to prawdziwy cukier klonowy, a nie cukier o smaku klonu. Gotować, smaż lub piec. Przechowuj w lodówce około 4 dni lub podwójnie opakować i zamrozić przez 6 miesięcy.

Ingredients

3 funty dziczyzny

2 kg wędzonego boczku. ugotowane na chrupko, pokruszone

1 funt tyłka wieprzowego

1 łyżka soli (jeśli boczek jest naprawdę słony, nie używaj 1 T)

4 łyżki syropu klonowego. Spróbuj użyć prawdziwego klonu Vermont. Mniej więcej do smaku.

1 łyżka szałwii

1 szklanka jagód

1 łyżka czarnego pieprzu

1 łyżka czosnku w proszku

1 łyżeczka kolendry

1 łyżeczka mielonych nasion gorczycy

1 łyżeczka majeranku

½ szklanki wody z lodem

Osłona wieprzowa 33–36 mm (opcja)

Preparation

Zmiel dziczyznę, bekon, schab i jagody (opcjonalnie) na talerzu 1 raz.

Połącz pozostałe składniki i dokładnie wymieszaj.

Włóż do osłonki, skręć w 4-calowe ogniwa lub uformuj paszteciki.

Tego nie palę ze względu na jagody. Jeśli chcesz, możesz dodać trochę płynnego dymu. Gotuj, smaż lub piecz. Przechowywać w lodówce około 4 dni lub zawinąć dwukrotnie i zamrozić na 6 miesięcy.