Smoked sausage and beer chili

Wędzony Kiełbasa i przepis chili piwa



Ten przepis chili wykorzystuje wędzoną kiełbasę zamiast tradycyjnej podstawy mielonej wołowiny.

Ingredients

1 łyżka oleju

1 ½ szklanki pokrojonej w kostkę cebuli

1 ½ szklanki pokrojonego w kostkę selera

1 ½ szklanki pokrojonej w kostkę czerwonej papryki

2 funty wędzonej kiełbasy, pokrojonej w ½ plasterków (zobacz przepis na kiełbasę wędzoną kupowaną w sklepie)

2 ząbki czosnku - posiekane

Jedna puszka pokrojonych w kostkę pomidorów o pojemności 28 uncji

2 puszki fasoli zwyczajnej – opłukanej i odsączonej

1 Puszka czarnej fasoli – przepłukana i odsączona

1 Butelka piwa

3 łyżki koncentratu pomidorowego

3 łyżki chili w proszku

2 łyżki brązowego cukru

1 łyżeczka soli

½ łyżeczki pieprzu cayenne

Preparation

Rozgrzej olej na średnim ogniu w holenderskim piekarniku lub dużym garnku.

Do piekarnika holenderskiego dodać cebulę, seler, paprykę i czosnek i smażyć, często mieszając, aż warzywa będą miękkie.

Dodać pokrojoną wędzoną kiełbasę i smażyć często mieszając przez około 5-7 minut.

Wmieszać pozostałe składniki i doprowadzić do wrzenia.

Zmniejsz ogień, zamieszaj i przykryj pokrywką.

Pozostaw schłodzoną potrawę na wolnym ogniu przez 90 minut.

Podawać na gorąco.