Wędzony Kiełbasa i przepis chili piwa
Ten przepis chili wykorzystuje wędzoną kiełbasę zamiast tradycyjnej podstawy mielonej wołowiny.
Ingredients
1 łyżka oleju
1 ½ szklanki pokrojonej w kostkę cebuli
1 ½ szklanki pokrojonego w kostkę selera
1 ½ szklanki pokrojonej w kostkę czerwonej papryki
2 funty wędzonej kiełbasy, pokrojonej w ½ plasterków (zobacz przepis na kiełbasę wędzoną kupowaną w sklepie)
2 ząbki czosnku - posiekane
Jedna puszka pokrojonych w kostkę pomidorów o pojemności 28 uncji
2 puszki fasoli zwyczajnej – opłukanej i odsączonej
1 Puszka czarnej fasoli – przepłukana i odsączona
1 Butelka piwa
3 łyżki koncentratu pomidorowego
3 łyżki chili w proszku
2 łyżki brązowego cukru
1 łyżeczka soli
½ łyżeczki pieprzu cayenne
Preparation
Rozgrzej olej na średnim ogniu w holenderskim piekarniku lub dużym garnku.
Do piekarnika holenderskiego dodać cebulę, seler, paprykę i czosnek i smażyć, często mieszając, aż warzywa będą miękkie.
Dodać pokrojoną wędzoną kiełbasę i smażyć często mieszając przez około 5-7 minut.
Wmieszać pozostałe składniki i doprowadzić do wrzenia.
Zmniejsz ogień, zamieszaj i przykryj pokrywką.
Pozostaw schłodzoną potrawę na wolnym ogniu przez 90 minut.
Podawać na gorąco.