Wędzony Jagerwurst Przepis
Mówiąc prawdę, jest to odmiana wędzonego przepisu Jagerwurst. Zrobiłem dzisiaj i postanowiłem zrobić moją pierwszą kiełbasę i okazało się, że jest to wspaniałe doświadczenie, bardzo relaksujące. Tak wiele przepisów, ale zdecydowałem się na odmianę Jagerwurst lub Hunter Sausage. Poszło bardzo gładko, nie mogę wymyślić jednego negatywnego punktu. Cóż, miałem jeden wybuch podczas napełniania, ale łatwo było go naprawić i odszedłem.
Ta kiełbasa będzie świetna z wędzonym serem i lampką czerwonego wina, ma ziemisty smak, który założę się, że jest najlepiej zimny.
Nigdy nie zrobiłem kiełbasy, więc jeśli jesteś nowy w tym hobby, nie bój się. To łatwe i dużo zabawy.
Ingredients
5 funtów łopatki wieprzowej
1 ½ łyżeczki czarnego pieprzu
½ łyżeczki prażonych i zmielonych nasion kolendry
2 łyżeczki mielonego czosnku
2 łyżki prażonych i zmielonych nasion gorczycy
1 łyżeczka startej gałki muszkatołowej
½ łyżeczki mielonego imbiru
1 łyżeczka papryki
1 łyżeczka lekarstwa nr 1
2 łyżeczki dekstrozy
½ szklanki wytrawnego czerwonego wina
½ szklanki wody
Preparation
Całość zmiksuj i napełnij osłonki.
Suszyłem je przez godzinę w temperaturze 130°F, a następnie co godzinę podnosiłem je o 10 stopni.
Dałem im 3 godziny dymu z dębu whisky i pozostawiłem do temperatury około 52°F.
Whisky
Dąb
Specjalnie stworzony, aby nadać wyrazisty smak każdemu daniu. Dobrze komponuje się z czerwonym mięsem, wieprzowiną, rybami (zwłaszcza łososiem) i ciężką dziczyzną.
Shop Now