Wędzona Harissa i Tangerine Polędwiczki wieprzowe Przepis
Polędwiczka do wieprzowiny świetnie smakuje z hitem przypraw i cytrusów. Po prostu to robią pasta Harissa i sok z mandarynki i świetnie smakuje. W przypadku innych smacznych przepisów na wieprzowinę wypróbuj hawajską nadziewaną polędwicę wieprzową, polędwicę wieprzową lub bekon owiniętą w polędwicę wieprzową nadziewaną pieczoną czerwoną papryką.
Ingredients
1 Polędwiczka wieprzowa
1½ łyżka pasty harissa
2 łyżki brązowego cukru
1 łyżeczka czosnku w proszku
½ łyżeczka soli
1 mandarynka Tresh
Bisquettes Bradley o smaku hikorowym, jabłkowym lub wiśniowym
Preparation
W misce wymieszaj pastę harissa z brązowym cukrem, czosnkiem w proszku i solą. Rozsmaruj całą polędwiczkę wieprzową tak, aby była równomiernie nią pokryta.
Ustaw wędzarnię na 275°F, używając wybranego biszkietów z drewna (hikora, jabłko lub wiśnia świetnie się sprawdzają).
Wędź wieprzowinę, aż osiągnie temperaturę wewnętrzną 55°F, około 2–2½ godziny.
Pokrój polędwicę w medaliony i wyciśnij sok z mandarynki na wieprzowinę.
Natychmiast podawaj.
Amerykański orzech biały
Drewno
Mocny i słodki smak Hickory Bisquettes sprawia, że jest to jedno z najpopularniejszych gatunków drewna do wędzenia, a szczególnie dobrze komponuje się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, dziczyzną, ptastwem wodnym, orzechami i serem.
Shop Now