Sliced pork tenderloin and tangerine on cutting board

Wędzona Harissa i Tangerine Polędwiczki wieprzowe Przepis



Polędwiczka do wieprzowiny świetnie smakuje z hitem przypraw i cytrusów. Po prostu to robią pasta Harissa i sok z mandarynki i świetnie smakuje. W przypadku innych smacznych przepisów na wieprzowinę wypróbuj hawajską nadziewaną polędwicę wieprzową, polędwicę wieprzową lub bekon owiniętą w polędwicę wieprzową nadziewaną pieczoną czerwoną papryką.

Ingredients

1 Polędwiczka wieprzowa

1½ łyżka pasty harissa

2 łyżki brązowego cukru

1 łyżeczka czosnku w proszku

½ łyżeczka soli

1 mandarynka Tresh

Bisquettes Bradley o smaku hikorowym, jabłkowym lub wiśniowym

Preparation

W misce wymieszaj pastę harissa z brązowym cukrem, czosnkiem w proszku i solą. Rozsmaruj całą polędwiczkę wieprzową tak, aby była równomiernie nią pokryta.

Ustaw wędzarnię na 275°F, używając wybranego biszkietów z drewna (hikora, jabłko lub wiśnia świetnie się sprawdzają).

Wędź wieprzowinę, aż osiągnie temperaturę wewnętrzną 55°F, około 2–2½ godziny.

Pokrój polędwicę w medaliony i wyciśnij sok z mandarynki na wieprzowinę.

Natychmiast podawaj.

Amerykański orzech biały
 Drewno

Hickory Bisquettes dla palaczy Bradley

Mocny i słodki smak Hickory Bisquettes sprawia, że jest to jedno z najpopularniejszych gatunków drewna do wędzenia, a szczególnie dobrze komponuje się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, dziczyzną, ptastwem wodnym, orzechami i serem.

Shop Now