Wędzony Gorąca włoska kiełbasa Przepis
Postanowiłem zrobić ten wędzony gorący włoski przepis na kiełbasę na nadchodzący GameDay. Moja pierwsza próba w tym konkretnym przepisie i to zwycięzca! Zaadaptowałem go z książki „Karcuterie” i użyłem nowego źródła dla moich osłon, ponieważ ostatnie, których użyłem, były strasznie twarde i rozczarowujące. Podobały mi się te osłonki z Syracuse Casing Company. Jest to rodzaj zakłóceń wieprzowych i są bardzo delikatne, z doskonałym snapem. Super łatwe do dostania się również na kiełbasę. Miałem jednak kilka wybuchów. Te obudowy są nieco bardziej delikatniejsze niż inne, których użyłem. Ale kiedy leczyłem je delikatniej, poszło dobrze.
Zaadaptowane z „Karcuterie” Ruhlmana
Ingredients
5 funtów/2,2 kg łopatki wieprzowej bez kości – pokrojonej w kostkę
2 łyżki soli koszernej
1½ Łyżka granulowanego cukru
2 łyżki nasion kopru włoskiego – uprażonych
1 łyżka całych nasion kolendry – uprażonych
3 łyżki papryki – zwykłej, nie ostrej
½ łyżeczki pieprzu cayenne
1 łyżka suszonego oregano
4 łyżki świeżych, posiekanych liści bazylii
2 łyżki ostrych płatków czerwonej papryki
2 łyżeczki grubo zmielonego czarnego pieprzu
3-4 Świeże ząbki czosnku, posiekane
¾ szklanki wody z lodem
¼ szklanki octu winnego z czerwonego wina – schłodzonego
Preparation
Połącz wszystkie składniki oprócz wody i octu, wymieszaj. Schładzamy do momentu, aż będzie gotowe do zmielenia (ja włożyłam do zamrażarki na 30 minut).
Zmiel przez małą matrycę do miski zanurzonej w lodzie.
Dodaj wodę i ocet do mięsa i mieszaj za pomocą łopatki na Kitchenaid lub mocnej łyżki, aż mieszanina będzie miała lepki wygląd, a płyny będą dobrze rozprowadzone.
Podsmaż niewielką porcję i spróbuj, w razie potrzeby dopraw do smaku.
Włóż do osłonek.
Cieszyć się!