Coppa Curing Recipe

Coppa Przepis na utwardzanie



Istnieje wiele sposobów na tworzenie COPPA z całym mięśniem lub kostkami, alias Capicola. Przygotowałem ten przepis na utwardzanie COPPA z 9,9 funta, który miałem w lodówce. Obcinam mięso mięśni z przeciwnej strony ostrza. Było blisko 5 funtów, ale po wykończeniu i skończyłem z 4,8 funtem. Oto składniki, których używam i zdecydowanie ważą się w gramach.

Ingredients

Około 5 funtów mięsa mięśniowego.

Aby to wyleczyć, użyłem Cure # 2.

STOSOWANIE LEKU nr 2. Jeśli nie wiesz, jak działa to lekarstwo, przeczytaj dalej.

Zważyć w gramach.

Preparation

Wymieszaj całą ziemię. (Spróbuj zachować połowę na później)

Bardzo dobrze wetrzyj mieszankę utwardzającą/przyprawową w mięso i wetrzyj we wszystkie otwarte przestrzenie.

Owiń naprawdę dobrze i spróbuj wypuścić jak najwięcej powietrza.

To będzie w lodówce przez 9-10 dni. Pamiętaj, aby odwracać to codziennie.

Resztę mieszanki możesz wykorzystać po pierwszych 9-10 dniach i włożyć z powrotem do lodówki na kolejne 9 dni.

Następnie opłucz mięso i wysusz na powietrzu przez 3-4 godziny. Podczas schnięcia możesz wykonać gorące lub słodkie natarcie przed nałożeniem rzeczy.

Zwykle używa się korków wołowych, ale mam kilka dużych osłonek o średnicy 90–100 mm, których użyję. Albo osłonki z białkiem. Opcjonalnie dostępna jest również forma 600.

Po 9 dniach dobrze wypłucz coppę, osusz ją i pozostaw do wyschnięcia na godzinę, zanim włożysz ją do suchego worka.