Coppa Przepis na utwardzanie
Istnieje wiele sposobów na tworzenie COPPA z całym mięśniem lub kostkami, alias Capicola. Przygotowałem ten przepis na utwardzanie COPPA z 9,9 funta, który miałem w lodówce. Obcinam mięso mięśni z przeciwnej strony ostrza. Było blisko 5 funtów, ale po wykończeniu i skończyłem z 4,8 funtem. Oto składniki, których używam i zdecydowanie ważą się w gramach.
Ingredients
Około 5 funtów mięsa mięśniowego.
Aby to wyleczyć, użyłem Cure # 2.
STOSOWANIE LEKU nr 2. Jeśli nie wiesz, jak działa to lekarstwo, przeczytaj dalej.
Zważyć w gramach.
Preparation
Wymieszaj całą ziemię. (Spróbuj zachować połowę na później)
Bardzo dobrze wetrzyj mieszankę utwardzającą/przyprawową w mięso i wetrzyj we wszystkie otwarte przestrzenie.
Owiń naprawdę dobrze i spróbuj wypuścić jak najwięcej powietrza.
To będzie w lodówce przez 9-10 dni. Pamiętaj, aby odwracać to codziennie.
Resztę mieszanki możesz wykorzystać po pierwszych 9-10 dniach i włożyć z powrotem do lodówki na kolejne 9 dni.
Następnie opłucz mięso i wysusz na powietrzu przez 3-4 godziny. Podczas schnięcia możesz wykonać gorące lub słodkie natarcie przed nałożeniem rzeczy.
Zwykle używa się korków wołowych, ale mam kilka dużych osłonek o średnicy 90–100 mm, których użyję. Albo osłonki z białkiem. Opcjonalnie dostępna jest również forma 600.
Po 9 dniach dobrze wypłucz coppę, osusz ją i pozostaw do wyschnięcia na godzinę, zanim włożysz ją do suchego worka.