Tacos Al Pastor Przepis
Ten przepis na wieprzowinę jest super pyszny i łatwy do zrobienia. To sprawi, że chcesz więcej!
Ingredients
½ szklanki bulionu z kurczaka
½ puszki papryczek chipotle w sosie adobo
1 łyżeczka oregano
1 łyżeczka kminku
2 łyżeczki soli
¼ szklanki octu
3 Duże ząbki czosnku
2 łyżeczki brązowego cukru
2 łyżeczki oleju
Preparation
Pokrój wieprzowinę o wadze 30 uncji na małe kawałki, najlepiej o szerokości 3 cali.
Zamarynuj wieprzowinę przez noc w ½ szklanki bulionu z kurczaka, ½ puszki papryczek chipotle w sosie adobo, 1 łyżeczka oregano, 1 łyżeczka kminku, 2 łyżeczki soli, ¼ szklanki octu, 3 duże ząbki czosnku, 2 łyżeczki brązowego cukru.
Rozgrzej 2 łyżki oleju, dodaj oregano i kminek. Następnie bulion z kurczaka, ocet, sól i cukier.
Zdejmij z ognia i dodaj wszystko do blendera wraz z ząbkami czosnku, następnie marynuj przez noc.
Po zakończeniu marynowania ułóż wieprzowinę w górę na dwóch szpikulcach. Połóż plasterek ananasa na wierzchu i przygotuj go do grillowania!
Przepis autorstwa: Muffin i Tuffin