Wytrzymany na sucho Lonza Przepis
Lonza to schab z wieprzowiną na sucho. Jest nieco podobny do smaku Prosciutto i Coppa, ale jest znacznie bardziej delikatny i leczy w bardzo krótkim czasie. Niektórzy ludzie pytali mnie, dlaczego nie użyć Cure #2, ponieważ zapewniłoby to bezpieczny produkt. Jeśli jednak przeczytasz przepis z uwagą, zobaczysz, że solone mięso było owinięte w saran w lodówce przez 2 tygodnie. Mnóstwo czasu na właściwe wyleczenie kawałka wieprzowiny o grubości mniejszej niż 2 ″. Śledziłem wagę w miarę postępu procesu utwardzania. Zwykle przy 30% odchudzaniu odpowiednia ilość wilgoci opuściła mięso, aby zapobiec kwitlenie „złych” bakterii. Ten schab stracił 50% pierwotnej wagi, nie ma skórki, a smak i kolor są spójne przez wyleczone mięso. Ta Lonza jest łatwiejsza do wykonania niż boczek i jest doskonałym dodatkiem do każdej tacki antipasto. Przepis został zaczerpnięty z rzemiosła włoskiego suchego salami przez M. Rulman i B. Polcyn i wygląda dość smaczne lekarstwo 2 lub bez lekarstwa 2.
Ingredients
Jedna polędwica wieprzowa (jeśli to możliwe, wybierz część polędwicy znajdującą się dalej z tyłu wieprzowiny)
Do pocierania:
1 szklanka soli niejodowanej
1 łyżka świeżo zmielonego czarnego pieprzu.
Ziarna pieprzu do smaku
Okład Sarana
Preparation
Odetnij luźne mięśnie, srebrzystą skórkę i większość tłuszczu z polędwicy. Natrzyj 1 szklanką soli niejodowanej i łyżką świeżo zmielonego czarnego pieprzu.
Jeśli chcesz, możesz dodać trochę ziaren pieprzu.
Połowę pasty wetrzyj w mięso i owiń folią Saran, usuwając całe powietrze.
Przechowywać przez tydzień w lodówce. Co kilka dni obracaj polędwicę. Podczas utwardzania płyn będzie wypychany z polędwicy.
Wyjmij polędwicę, opłucz ją w zimnej wodzie i natrzyj drugą połową peklowania.
Przechowywać w lodówce przez kolejny tydzień.
Po kilku tygodniach utwardzania jest gotowy do powieszenia.
Mięso w miarę peklowania traci wilgoć, traci na wadze. Po 2 tygodniach dojrzewania w lodówce. wyjmij Lonzę i opłucz w zimnej wodzie.
Schab natrzeć czerwonym winem, a następnie oprószyć czarnym pieprzem. Zawiń w papier, zważ i powieś w chłodnym miejscu.
Zważ Lonzę. Jest gotowy, gdy straci co najmniej 33% swojej pierwotnej wagi. Zdjąłem swój, gdy stracił 50%.
Zacznie tworzyć się ładna biała pleśń.
Pokrój Lonzę na kawałki o grubości około 0,025 cala.