Dry-Cured Lonza Recipe

Wytrzymany na sucho Lonza Przepis



Lonza to schab z wieprzowiną na sucho. Jest nieco podobny do smaku Prosciutto i Coppa, ale jest znacznie bardziej delikatny i leczy w bardzo krótkim czasie. Niektórzy ludzie pytali mnie, dlaczego nie użyć Cure #2, ponieważ zapewniłoby to bezpieczny produkt. Jeśli jednak przeczytasz przepis z uwagą, zobaczysz, że solone mięso było owinięte w saran w lodówce przez 2 tygodnie. Mnóstwo czasu na właściwe wyleczenie kawałka wieprzowiny o grubości mniejszej niż 2 ″. Śledziłem wagę w miarę postępu procesu utwardzania. Zwykle przy 30% odchudzaniu odpowiednia ilość wilgoci opuściła mięso, aby zapobiec kwitlenie „złych” bakterii. Ten schab stracił 50% pierwotnej wagi, nie ma skórki, a smak i kolor są spójne przez wyleczone mięso. Ta Lonza jest łatwiejsza do wykonania niż boczek i jest doskonałym dodatkiem do każdej tacki antipasto. Przepis został zaczerpnięty z rzemiosła włoskiego suchego salami przez M. Rulman i B. Polcyn i wygląda dość smaczne lekarstwo 2 lub bez lekarstwa 2.

Ingredients

Jedna polędwica wieprzowa (jeśli to możliwe, wybierz część polędwicy znajdującą się dalej z tyłu wieprzowiny)

Do pocierania:

1 szklanka soli niejodowanej

1 łyżka świeżo zmielonego czarnego pieprzu.

Ziarna pieprzu do smaku

Okład Sarana

Preparation

Odetnij luźne mięśnie, srebrzystą skórkę i większość tłuszczu z polędwicy. Natrzyj 1 szklanką soli niejodowanej i łyżką świeżo zmielonego czarnego pieprzu.

Jeśli chcesz, możesz dodać trochę ziaren pieprzu.

Połowę pasty wetrzyj w mięso i owiń folią Saran, usuwając całe powietrze.

Przechowywać przez tydzień w lodówce. Co kilka dni obracaj polędwicę. Podczas utwardzania płyn będzie wypychany z polędwicy.

Wyjmij polędwicę, opłucz ją w zimnej wodzie i natrzyj drugą połową peklowania.

Przechowywać w lodówce przez kolejny tydzień.

Po kilku tygodniach utwardzania jest gotowy do powieszenia.

Mięso w miarę peklowania traci wilgoć, traci na wadze. Po 2 tygodniach dojrzewania w lodówce. wyjmij Lonzę i opłucz w zimnej wodzie.

Schab natrzeć czerwonym winem, a następnie oprószyć czarnym pieprzem. Zawiń w papier, zważ i powieś w chłodnym miejscu.

Zważ Lonzę. Jest gotowy, gdy straci co najmniej 33% swojej pierwotnej wagi. Zdjąłem swój, gdy stracił 50%.

Zacznie tworzyć się ładna biała pleśń.

Pokrój Lonzę na kawałki o grubości około 0,025 cala.