Wędzony Steki z wieprzowiny Przepis
Ten przepis na wędzone steki z wieprzowiny przyszedł do mnie, gdy znalazłem wyprzedaż na wieprzowinie. Postanowiłem więc kupić kilka z nich.
Zostały już pokrojone, więc wydałem przepis z gorącej galki Smokin ’na wędzone kotlety wieprzowe. Hej, działało na kotlety, dlaczego nie dla tyłków?
Ingredients
Za 10 funtów steków, około ¼ cala grubości
10 T Morton Tender Szybki
2 T (czubata) sól wędzona hikorowa
Nieco poniżej ½ C brązowego cukru
Preparation
Wszystkie składniki wymieszać i natrzeć steki.
Pozwól im parzyć przez 5 godzin, a następnie dodaj jedną małą puszkę soku ananasowego.
Kotlety powinny pozostać w soku przez kolejne 45 minut.
Opłucz je i pozwól im trochę wyschnąć.
Teraz są gotowe do włożenia do wędzarni.
Wędź steki w temperaturze 225°F przez 4 godziny. Użyłem hikory.
Amerykański orzech biały
Drewno
Mocny i słodki smak Hickory Bisquettes sprawia, że jest to jedno z najpopularniejszych gatunków drewna do wędzenia, a szczególnie dobrze komponuje się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, dziczyzną, ptastwem wodnym, orzechami i serem.
Shop Now