Mostek wieprzowy Spalone końce Przepis
Tradycyjne spalone końce są zwykle wytwarzane po paleniu całego mostka wieprzowego, a następnie rozdzieleniu dwóch sekcji, mieszkania i punktu. Sekcja punktowa jest następnie stadwiona i gotowana jeszcze dalej w spalonych końcach. Rezultatem końcowym jest niezwykle pyszne przysmaki z grilla, które jest bardzo popularne. Jednak niewielu nie poświęca czasu lub inwestycji potrzebnych do wykonania najsmaczniejszych wypalonych końcówki wieprzowiny! Cóż, masz dziś szczęście, ponieważ pokażemy, jak najlepiej wykorzystać najlepsze cele!
Ingredients
1 6-8 funtów szpic mostka (przycięty)
⅓ Filiżanka Tony znów pali papierosa „Que Up Rub”. & Przyprawa
1 szklanka ulubionego sosu BBQ (ja używam sosu Voodoo FreddyFoxx Cue)
Palacz Bradleya
Preparation
Ustaw wędzarnię na 225°F, używając wybranych Bisquettes Bradley Smoker. (Lubię używać bisquettes Jim Beam Bourbon)
Nacieramy mostkiem Tony znów pali papierosa, Que Up i pokryj go całkowicie dookoła. (Zachowaj to, czego nie użyjesz na później)
Umieść mostek na wędzarni i wędź, aż temperatura wewnętrzna osiągnie 50°C. (To powinno zająć około 6-10 godzin)
Gdy temperatura wewnętrzna osiągnie 165°F, owiń szczelnie brzoskwiniowym papierem rzeźniczym (lub folią, jeśli nie masz papieru rzeźniczego) i wędź, aż temperatura wewnętrzna osiągnie 205°F. (Zajmie to kolejne 2-3 godziny)
Wyjmij mostek i rozpakuj, pamiętając o zebraniu soku do aluminiowej formy do pieczenia 8×8. Mostek pokroić w 1-calową kostkę.
Umieść pokrojony w kostkę mostek na aluminiowej patelni i polej sosem BBQ. Posyp jeszcze trochę Tony znów pali papierosa, Que Up na szczycie. (Pamiętaj, aby pracować szybko, aby mostek nie wystygł zbyt mocno). Owiń szczelnie folią aluminiową i włóż z powrotem do wędzarni na 1 godzinę.
Odkryć i wymieszać, po czym ponownie wędzić przez kolejną godzinę lub do momentu, aż soki się skarmelizują. Wyjmij z wędzarni i ciesz się smakiem!