Smoked Pork Belly Burnt Ends Recipe

Wędzony Brzuch wieprzowy Przepis na spalone końce



Zacznij od palenia mięsa, aby przygotować ten nieodparty przepis wędzony wieprzowina. W ten sposób dymny smak nasili mięso i przygotuje je do sosów. Posyp brązowym cukrem i sosem mżawki, gorącym sosem i sosem Worcestershire. Przykryj folią i umieść z powrotem do palacza.

Ingredients

1 Boczek wieprzowy

2 łyżki papryki

1 łyżka soli

2 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu

1 łyżeczka czosnku w proszku

1 łyżeczka suchej musztardy

½ łyżeczki tymianku

½ szklanki masła, pokrojonego w kostkę

1 szklanka brązowego cukru

½ szklanki sosu BBQ

2 łyżki ostrego sosu

1 łyżka sosu Worcestershire

Bradley Flavour Bisquettes – wybrane biszkiety drewniane

Preparation

Ustaw wędzarnię na 250°F, używając wybranych Bisquettes Bradley Flavour.

Za pomocą długiego, ostrego noża usuń skórkę, odcinając ją od reszty boczku wieprzowego.

Zmieszaj paprykę, listwę, czarny pieprz, czosnek w proszku, suchą musztardę i tymianek, aby przygotować przyprawę. Natrzyj przyprawą boczek wieprzowy ze wszystkich stron.

Połóż boczek wieprzowy na ruszcie wędzarni i włóż go do wędzarni. Wędzić, aż boczek wieprzowy osiągnie temperaturę wewnętrzną 50°C. Zajmie to kilka godzin.
Wyjmij boczek wieprzowy z wędzarni i poczekaj, aż lekko ostygnie, abyś mógł sobie z nim poradzić.

Pokrój brzuch wieprzowy na 1-calowe kwadratowe kawałki.

Rozłóż równomiernie pokrojony w kostkę boczek wieprzowy na jednorazowej aluminiowej tacy z wysokimi bokami.

Połóż kostki masła na wierzchu wieprzowiny. Posyp brązowym cukrem i skrop całość sosem BBQ, ostrym sosem i sosem Worcestershire.

Przykryj folią i włóż z powrotem do wędzarni.

Wędzić przez dodatkową godzinę. Zdjąć folię i wymieszać kostki boczku wieprzowego z sosem.

Kontynuuj palenie, aż kostki się skarmelizują i osiągną temperaturę wewnętrzną 195-205°F. Podczas ostatniego dymu zamieszaj jeszcze kilka razy.

Podawać!