Wędzony Brzuch wieprzowy Przepis na spalone końce
Zacznij od palenia mięsa, aby przygotować ten nieodparty przepis wędzony wieprzowina. W ten sposób dymny smak nasili mięso i przygotuje je do sosów. Posyp brązowym cukrem i sosem mżawki, gorącym sosem i sosem Worcestershire. Przykryj folią i umieść z powrotem do palacza.
Ingredients
1 Boczek wieprzowy
2 łyżki papryki
1 łyżka soli
2 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu
1 łyżeczka czosnku w proszku
1 łyżeczka suchej musztardy
½ łyżeczki tymianku
½ szklanki masła, pokrojonego w kostkę
1 szklanka brązowego cukru
½ szklanki sosu BBQ
2 łyżki ostrego sosu
1 łyżka sosu Worcestershire
Bradley Flavour Bisquettes – wybrane biszkiety drewniane
Preparation
Ustaw wędzarnię na 250°F, używając wybranych Bisquettes Bradley Flavour.
Za pomocą długiego, ostrego noża usuń skórkę, odcinając ją od reszty boczku wieprzowego.
Zmieszaj paprykę, listwę, czarny pieprz, czosnek w proszku, suchą musztardę i tymianek, aby przygotować przyprawę. Natrzyj przyprawą boczek wieprzowy ze wszystkich stron.
Połóż boczek wieprzowy na ruszcie wędzarni i włóż go do wędzarni. Wędzić, aż boczek wieprzowy osiągnie temperaturę wewnętrzną 50°C. Zajmie to kilka godzin.
Wyjmij boczek wieprzowy z wędzarni i poczekaj, aż lekko ostygnie, abyś mógł sobie z nim poradzić.
Pokrój brzuch wieprzowy na 1-calowe kwadratowe kawałki.
Rozłóż równomiernie pokrojony w kostkę boczek wieprzowy na jednorazowej aluminiowej tacy z wysokimi bokami.
Połóż kostki masła na wierzchu wieprzowiny. Posyp brązowym cukrem i skrop całość sosem BBQ, ostrym sosem i sosem Worcestershire.
Przykryj folią i włóż z powrotem do wędzarni.
Wędzić przez dodatkową godzinę. Zdjąć folię i wymieszać kostki boczku wieprzowego z sosem.
Kontynuuj palenie, aż kostki się skarmelizują i osiągną temperaturę wewnętrzną 195-205°F. Podczas ostatniego dymu zamieszaj jeszcze kilka razy.
Podawać!