Smoked Pork Souvlaki

Wędzony Pork Souvlaki Przepis



Ta wędzona wieprzowina souvlaki jest pełna smaku. Podawaj go z grecką sałatką, ryżem lub na chlebie pita.

Ingredients

Pieczeń wieprzowa bez kości o wadze od 1 ½ do 2 funtów

¼ szklanki czerwonego octu winnego

¼ szklanki oliwy z oliwek

1 łyżka soli

1 ½ łyżki świeżo zmielonego czarnego pieprzu

2 łyżki czosnku w proszku

2 łyżki papryki

2 łyżeczki oregano

2 łyżeczki cukru

Drewniane szpikulce

Bisquettes Bradley Flavour – klon lub dąb

Preparation

Pokrój schab wieprzowy w równej wielkości 1-calowe kostki.

Wymieszaj pozostałe składniki, aby uzyskać souvlaki w formie pasty.

Pokrojoną w kostkę wieprzowinę włóż do dużej miski i dodaj pastę souvlaki. Mięso wrzucamy tak, żeby całe nim było. Przykryj folią spożywczą i włóż do lodówki na 1-2 godziny.

Drewniane szaszłyki namoczyć w wodzie na 20-30 minut

Na patyczki do szaszłyków nabijamy marynowane kostki wieprzowe. Ułóż szaszłyki obok siebie na stojakach wędzarniczych, uważając, aby się nie stykały.

Uruchom wędzarnię, używając wybranego drewna (klon lub dąb świetnie się sprawdzają!). Doprowadź wędzarnię do temperatury 250°F.

Umieść szaszłyki wieprzowe w wędzarni i gotuj, aż temperatura wewnętrzna osiągnie 55°F, około 2,5 godziny.

Jabłko
 Drewno

Bisquettes jabłkowy dla palaczy Bradley

Lekki, owocowy i lekko słodki aromat dymu, który łączy się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, jagnięciną i serem.

Shop Now