Tandetny wędzony Wieprzowina i smażone warzywa Przepis
Kolejny pyszny sposób na wykorzystanie wędzonej wieprzowiny, która była na zawsze w lodówce. Gotowy za 15 minut, jest to również okazja do dodania warzyw do diety.
Ingredients
2 łyżki oleju
1 Średnia cebula – pokrojona w cienkie plasterki
1 Słodka papryka (czerwona, żółta lub pomarańczowa), pozbawiona rdzenia i pokrojona w cienkie plasterki
8 Grzybów - pokrojonych w cienkie plasterki
1 Cukinia – pokrojona w cienkie plasterki
Sól i pieprz do smaku
1 szklanka startego sera (mozzarella, provolone itp.)
1 ½ szklanki wędzonej polędwicy wieprzowej – pokrojonej w cienkie paski
4 Duże wrapy
Preparation
Rozgrzej olej na patelni na średnim ogniu.
Na patelnię dodaj pokrojoną cebulę, paprykę, pieczarki, cukinię, sól i pieprz i smaż, aż warzywa będą miękkie. Zdjąć z ognia.
Rozgrzej prasę do panini.
Złóż wrapy, umieszczając na środku wędzoną polędwicę wieprzową, smażone warzywa i starty ser.
Złóż opakowanie tak, aby wyglądało jak burrito. Umieścić złożoną stroną do dołu na prasie do panini. Opuść górną płytę grillową i delikatnie dociśnij. Grilluj wrap, aż pojawią się ślady przypalenia. Ser powinien się roztopić, a wnętrze powinno być gorące.
Uwaga: jeśli nie masz prasy do panini, można ją podać bez grillowania, ponieważ będzie przypominać fajitę.
Przez: Steve Cylka