Smoked pork wrap

Tandetny wędzony Wieprzowina i smażone warzywa Przepis



Kolejny pyszny sposób na wykorzystanie wędzonej wieprzowiny, która była na zawsze w lodówce. Gotowy za 15 minut, jest to również okazja do dodania warzyw do diety.

Ingredients

2 łyżki oleju

1 Średnia cebula – pokrojona w cienkie plasterki

1 Słodka papryka (czerwona, żółta lub pomarańczowa), pozbawiona rdzenia i pokrojona w cienkie plasterki

8 Grzybów - pokrojonych w cienkie plasterki

1 Cukinia – pokrojona w cienkie plasterki

Sól i pieprz do smaku

1 szklanka startego sera (mozzarella, provolone itp.)

1 ½ szklanki wędzonej polędwicy wieprzowej – pokrojonej w cienkie paski

4 Duże wrapy

Preparation

Rozgrzej olej na patelni na średnim ogniu.

Na patelnię dodaj pokrojoną cebulę, paprykę, pieczarki, cukinię, sól i pieprz i smaż, aż warzywa będą miękkie. Zdjąć z ognia.

Rozgrzej prasę do panini.

Złóż wrapy, umieszczając na środku wędzoną polędwicę wieprzową, smażone warzywa i starty ser.

Złóż opakowanie tak, aby wyglądało jak burrito. Umieścić złożoną stroną do dołu na prasie do panini. Opuść górną płytę grillową i delikatnie dociśnij. Grilluj wrap, aż pojawią się ślady przypalenia. Ser powinien się roztopić, a wnętrze powinno być gorące.

Uwaga: jeśli nie masz prasy do panini, można ją podać bez grillowania, ponieważ będzie przypominać fajitę.

Przez: Steve Cylka