Pie plate of sausage and cheese quiche

Wędzony Quiche z kiełbasą i serem Cheddar Przepis



Ten przepis na quiche z wędzoną kiełbasą i serem Cheddar zawiera dużo lepkiego sera i wędzonego smaku, idealny na obfite śniadanie lub brunch. Zamiast Cheddara zawsze można użyć sera wędzonego.

Ingredients

8 Kiełbaski śniadaniowe

3 jajka

½ szklanki pół na pół śmietanki

½ łyżeczki soli

¼ łyżeczki mielonego czarnego pieprzu

1 szklanka startego sera Cheddar

Wstępnie upieczona skorupa ciasta o średnicy 19 cali

Bisquettes o smaku Bradleya - jabłkowy lub wiśniowy

Preparation

Wędzenie kiełbasy śniadaniowej:

Ułóż kiełbaski śniadaniowe obok siebie na stojakach wędzarniczych lub magicznych matach, uważając, aby się nie stykały.

Uruchom wędzarnię, używając wybranego biszkietów drewnianych (bardzo dobrze sprawdzają się jabłka lub wiśnie!). Doprowadź wędzarnię do temperatury 250°F.

Umieść kiełbaski śniadaniowe w wędzarni i gotuj, aż temperatura wewnętrzna osiągnie 50°F. Czas może się różnić w zależności od grubości i wielkości kiełbasek. Zwykle może to zająć od 2 do 3 godzin.

Na quiche:

Rozgrzej piekarnik do 375°F.

Wędzone kiełbaski pokroić w półcentymetrowe kawałki.

W misce wymieszaj jajka, śmietanę, sól i pieprz. Dodaj wędzoną kiełbasę śniadaniową i starty ser cheddar.

Wlać masę jajeczną do wcześniej upieczonej skorupy ciasta. Upewnij się, że nadzienie jest równomiernie rozłożone w skorupce ciasta.

Wstawić do piekarnika i piec przez 50 minut lub do momentu, aż nadzienie się zetnie.

Wyjmij z piekarnika i odstaw na 5-10 minut. Pokrój i podawaj.

wiśnia
 Drewno

Bisquettes wiśniowe dla palaczy Bradley

Cherry Bisquettes zapewniają łagodny, słodki i owocowy aromat, idealny do wędzenia drobiu, ryb, owoców morza, wołowiny, wieprzowiny, jagnięciny, ptactwa wodnego, warzyw i serów.

Shop Now