Smoked pulled pork poutine

Wędzony Poutine z wieprzowiny Przepis



Jedna z najlepiej wędzonych potraw komfortowych jest! A teraz możesz to zrobić sam. Wypróbuj wędzoną poutin z wieprzowiny przy każdej okazji, po prostu uderzy w miejsce.

Ingredients

6 Rude ziemniaki

2 szklanki sosu wołowego

½ szklanki sosu BBQ

1 funt szarpanego mięsa wieprzowego

2 szklanki twarogu serowego

Sól dla smaku

olej do smażenia

Preparation

Umyj ziemniaki i pokrój je w słupki wielkości frytki.

W małym garnku lub rondlu wymieszaj sos i sos BBQ. Rozgrzej sos BBQ na średnim ogniu.

Podgrzej szarpaną wieprzowinę na żeliwnej patelni na średnim ogniu. Często mieszaj. Wieprzowina zacznie się rumienić w niektórych miejscach i lekko zrumienić.

Rozgrzej olej we frytownicy do temperatury 350°F. Do gorącego oleju wrzucaj partiami paluszki ziemniaczane. Smażyć, aż frytki będą ugotowane i chrupiące na zewnątrz. Odcedź i posyp odrobiną soli.

Przygotuj poutine, układając na talerzu kilka frytek. Na frytki nałóż trochę szarpanej wieprzowiny i posyp twarogiem serowym. Na wierzch polewamy sosem i od razu podajemy.

Przez Steve Cylka