Wędzony Poutine z wieprzowiny Przepis
Jedna z najlepiej wędzonych potraw komfortowych jest! A teraz możesz to zrobić sam. Wypróbuj wędzoną poutin z wieprzowiny przy każdej okazji, po prostu uderzy w miejsce.
Ingredients
6 Rude ziemniaki
2 szklanki sosu wołowego
½ szklanki sosu BBQ
1 funt szarpanego mięsa wieprzowego
2 szklanki twarogu serowego
Sól dla smaku
olej do smażenia
Preparation
Umyj ziemniaki i pokrój je w słupki wielkości frytki.
W małym garnku lub rondlu wymieszaj sos i sos BBQ. Rozgrzej sos BBQ na średnim ogniu.
Podgrzej szarpaną wieprzowinę na żeliwnej patelni na średnim ogniu. Często mieszaj. Wieprzowina zacznie się rumienić w niektórych miejscach i lekko zrumienić.
Rozgrzej olej we frytownicy do temperatury 350°F. Do gorącego oleju wrzucaj partiami paluszki ziemniaczane. Smażyć, aż frytki będą ugotowane i chrupiące na zewnątrz. Odcedź i posyp odrobiną soli.
Przygotuj poutine, układając na talerzu kilka frytek. Na frytki nałóż trochę szarpanej wieprzowiny i posyp twarogiem serowym. Na wierzch polewamy sosem i od razu podajemy.
Przez Steve Cylka