Semi-Dry Cured Smoked Pepperoni Recipe

Półsuchy Peklowany Wędzony Pepperoni Przepis



Jeśli jesteś fanem wędzonych mięs, nie będziesz mógł oprzeć się temu pikantnemu przepisowi na domowe wędzone pepperoni. Ta peklowana kiełbasa, sporządzona z mieszanki chudej wieprzowiny i wołowiny oraz mieszanki przypraw, z pewnością będzie hitem na następnym spotkaniu.

Ingredients

5 funtów, chuda wieprzowina lub wołowina lub kombinacja tych dwóch

3 łyżki soli

1 łyżka sproszkowanej dekstrozy

½ Łyżka płatków ostrej papryki

½ łyżeczka zmielonego ziela angielskiego

2½ Łyżeczka zmielonych nasion anyżu

½ Szklanka koncentratu białka sojowego lub odtłuszczonego mleka w proszku

1 szklanka wody

6 łyżek Fermento

1½ Łyżka stałego syropu kukurydzianego (można go zastąpić½ Do¾ łyżka splendy)

1 łyżeczka różowej soli (InstaCure #1, Prague Powder #1, DQ #1 itp.)

Osłonki wieprzowe 32-35 mm lub osłonki kolagenowe 32 mm

Preparation

Przed mieleniem mięsa upewnij się, że sprzęt do mielenia i mięso są zimne.

Do miski włóż mielone mięso i resztę składników, a podczas pracy trzymaj miskę w innej misce z lodem. Zapobiegnie to pękaniu mieszanki. Wszystkie składniki bardzo dobrze wymieszaj. Następnie przechowuj mięso w lodówce do czasu, aż będziesz gotowy do nadziewania osłonek.

Uformuj osłonki w kawałki, które z łatwością zmieszczą się w wędzarni Bradley Smoker. Użyj sznurka rzeźniczego, aby zawiązać wiszące pętle na końcu kiełbasy, upewniając się, że pętle są wystarczająco duże, aby drewniany kołek łatwo się przez nie prześlizgnął.

Następnie musisz wysuszyć osłonki. Rozgrzej wędzarnię do 125°F, z szeroko otwartym otworem wentylacyjnym. Używając kołków hikorowych przyciętych tak, aby pasowały do wnętrza Bradleya, przewlecz kołki przez wiszące pętle. Zawieś pepperoni w wędzarni, opierając kołki na wsporniku górnej półki.

Proces palenia:

Utrzymuj temperaturę 125°F aż osłonki kiełbasy będą suche.

Osłonki naturalne schną dłużej niż osłonki kolagenowe.

Gdy osłonki wyschną, zamknij otwór wentylacyjny ¼ otwarciu, podnieś temperaturę wędzarni do 165°Fi przytrzymaj, aż wewnętrzna temperatura pepperoni osiągnie 145°F. Jeśli chcesz, możesz na tym etapie dodać biszkiety drewniane. Pepperoni zwykle nie jest wędzone, ale ja użyłem 6 biszkoptów jabłkowych, aby uzyskać łagodny smak dymu.

Wyjmij kiełbasę z wędzarni, gdy temperatura wewnętrzna osiągnie 145°F. Schładzaj zimną wodą, aż temperatura wewnętrzna obniży się do 90-100°F. Lubię sprawdzać przynajmniej 2 kiełbaski po różnych stronach wędzarni. Korzystanie ze zdalnego systemu sond, takiego jak Maverick, naprawdę sprawia, że jest to bardzo proste.

Wędzoną pepperoni możesz zjeść od razu, przechowywać w lodówce lub zamrozić.

Od Stickbowcraftera – Briana

Przyjęty z; Świetne przepisy na kiełbaski i wędliny autorstwa Rytka Kutasa

Jabłko
 Drewno

Bisquettes jabłkowy dla palaczy Bradley

Lekki, owocowy i lekko słodki aromat dymu, który łączy się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, jagnięciną i serem.

Shop Now