smoked pork tenderloin with salad

Wędzony Mędrca szałwia wieprzowa Przepis



Połączenie świeżych i suszonych ziół jest najlepszym przyprawem dla tego wędzonego przepisu na polędwicę wieprzową. Możesz użyć drewna whisky dębowego, ale nasze bisquetty szałwii premium będą idealne.

Ingredients

1 Polędwiczka wieprzowa

Na marynatę:

½ szklanki wody

½ szklanki octu jabłkowego

¼ szklanki syropu klonowego

1 łyżka soli koszernej

1 łyżeczka czarnego pieprzu

2 ząbki czosnku, posiekane

2 łyżeczki suszonej szałwii

1 łyżeczka suszonego rozmarynu

1 łyżeczka suszonej pietruszki

1 łyżeczka suszonej bazylii

Bisquettes Bradley Flavour – Premium Sage lub Dąb Whisky

Preparation

Wymieszaj składniki na marynatę.

Zanurz polędwicę w marynacie i marynuj przez noc.

Rozgrzej wędzarnię do 225°F.

Wyjąć polędwicę z marynaty i wędzić przez 2,5 – 3 godziny, aż do osiągnięcia wewnętrznej temperatury 50°F. Przed pokrojeniem i podaniem polędwicę odstaw na 30 minut.

Przepis: Lena Clayton

Szałwia
Drewno

Bisquettes szałwiowy dla palaczy Bradley

Aromat zawierający nuty cytryny, mięty i nuty drzewne. Jagnięcina, wieprzowina, drób i wędliny są wzmocnione aromatem szałwii i biszkoptów klonowych.

Shop Now