Wędzony Mędrca szałwia wieprzowa Przepis
Połączenie świeżych i suszonych ziół jest najlepszym przyprawem dla tego wędzonego przepisu na polędwicę wieprzową. Możesz użyć drewna whisky dębowego, ale nasze bisquetty szałwii premium będą idealne.
Ingredients
1 Polędwiczka wieprzowa
Na marynatę:
½ szklanki wody
½ szklanki octu jabłkowego
¼ szklanki syropu klonowego
1 łyżka soli koszernej
1 łyżeczka czarnego pieprzu
2 ząbki czosnku, posiekane
2 łyżeczki suszonej szałwii
1 łyżeczka suszonego rozmarynu
1 łyżeczka suszonej pietruszki
1 łyżeczka suszonej bazylii
Bisquettes Bradley Flavour – Premium Sage lub Dąb Whisky
Preparation
Wymieszaj składniki na marynatę.
Zanurz polędwicę w marynacie i marynuj przez noc.
Rozgrzej wędzarnię do 225°F.
Wyjąć polędwicę z marynaty i wędzić przez 2,5 – 3 godziny, aż do osiągnięcia wewnętrznej temperatury 50°F. Przed pokrojeniem i podaniem polędwicę odstaw na 30 minut.
Przepis: Lena Clayton
Szałwia
Drewno
Aromat zawierający nuty cytryny, mięty i nuty drzewne. Jagnięcina, wieprzowina, drób i wędliny są wzmocnione aromatem szałwii i biszkoptów klonowych.
Shop Now