Wędzony Pieczeniowa pieczeń wieprzowiny Przepis
Ten schab z wieprzowiną jest doskonale przyprawiony i powolny do perfekcji w sposób, który z pewnością zrobi wrażenie na gościach i pozostawi ci sekundy.
Ingredients
Pieczeń wieprzowa z kością
4 do 6 ząbków czosnku przekrojonych na pół
Woda
Marynata:
250 ml (1 c) soli
250 ml (½ szklanki) brązowego cukru
Puszka mrożonego koncentratu soku jabłkowego
15 ml (1 łyżeczka) czosnku w proszku, soli przyprawowej i sosu sojowego
125 ml (¼ szklanki) białego cukru
125 ml (¼ szklanki) miodu
250 ml (1 c) teriyaki, palant jamajski lub marynata do wyboru
Preparation
Wymieszaj składniki marynaty w dużej, niemetalowej misce.
Weź pieczeń i wykonaj dowolne wstawki ostrym nożem.
W powstałe w mięsie wgłębienia włóż ząbki czosnku.
Włóż pieczeń do naczynia miksującego z marynatą i dodaj tyle wody, aby przykryła pieczeń.
Zamknij miskę folią spożywczą i odstaw na noc w chłodne miejsce.
Rano wyjmij pieczeń i pozostaw do wyschnięcia na około 1 do 2 godzin.
Metoda palenia:
Rozgrzej wędzarnię Bradley do 90°C (200°F).
Używając biszkoptów o smaku jabłkowym i pozostawiając zamkniętą klapkę, wędz i gotuj przez 6 do 10 godzin, w zależności od wielkości pieczeni.
Służyć:
Ta pieczeń jest smaczna z smażonymi warzywami i ryżem. Kawałki ananasa dodają uderzającego kontrastu – dodaj do Bradley Smoker na ostatnie pół godziny.
Jabłko
Drewno
Lekki, owocowy i lekko słodki aromat dymu, który łączy się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, jagnięciną i serem.
Shop Now