Smoked Pork Loin Roast Recipe

Wędzony Pieczeniowa pieczeń wieprzowiny Przepis



Ten schab z wieprzowiną jest doskonale przyprawiony i powolny do perfekcji w sposób, który z pewnością zrobi wrażenie na gościach i pozostawi ci sekundy.

Ingredients

Pieczeń wieprzowa z kością

4 do 6 ząbków czosnku przekrojonych na pół

Woda

Marynata:

250 ml (1 c) soli

250 ml (½ szklanki) brązowego cukru

Puszka mrożonego koncentratu soku jabłkowego

15 ml (1 łyżeczka) czosnku w proszku, soli przyprawowej i sosu sojowego

125 ml (¼ szklanki) białego cukru

125 ml (¼ szklanki) miodu

250 ml (1 c) teriyaki, palant jamajski lub marynata do wyboru

Preparation

Wymieszaj składniki marynaty w dużej, niemetalowej misce.

Weź pieczeń i wykonaj dowolne wstawki ostrym nożem.

W powstałe w mięsie wgłębienia włóż ząbki czosnku.

Włóż pieczeń do naczynia miksującego z marynatą i dodaj tyle wody, aby przykryła pieczeń.

Zamknij miskę folią spożywczą i odstaw na noc w chłodne miejsce.

Rano wyjmij pieczeń i pozostaw do wyschnięcia na około 1 do 2 godzin.

Metoda palenia:

Rozgrzej wędzarnię Bradley do 90°C (200°F).

Używając biszkoptów o smaku jabłkowym i pozostawiając zamkniętą klapkę, wędz i gotuj przez 6 do 10 godzin, w zależności od wielkości pieczeni.

Służyć:

Ta pieczeń jest smaczna z smażonymi warzywami i ryżem. Kawałki ananasa dodają uderzającego kontrastu – dodaj do Bradley Smoker na ostatnie pół godziny.

Jabłko
 Drewno

Bisquettes jabłkowy dla palaczy Bradley

Lekki, owocowy i lekko słodki aromat dymu, który łączy się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, jagnięciną i serem.

Shop Now