alt=tasso style pork chops

Tasso utwardzony i wędzony Kotlety wieprzowe Przepis



Ten przepis da ci wskazówki krok po kroku, aby palili kotlety wieprzowe Tasso. Prawdopodobnie wszyscy wiemy (a może kochamy) szynkę Tasso. Postępując zgodnie z tym przepisem, będziesz tworzyć kotki wieprzowe utwardzone w stylu Tasso. Utwardzanie TASSO da Twojemu jedzeniem, że ładny pikantny kopnięcie z powodu różnych użytych papryki.

Ingredients

2 ½ funtów kotletów schabowych bez kości

1 ½ łyżki pasty cukrowej Bradley

2 łyżki papryki

1 łyżka proszku cebulowego

1 łyżka czosnku w proszku

1 łyżeczka soli

1 łyżeczka mielonego czarnego pieprzu

1 łyżeczka pieprzu cayenne (mniej lub więcej w zależności od pożądanego poziomu ostrości)

½ łyżeczki mielonego białego pieprzu

1 łyżka cukru

Preparation

Posyp kotlety wieprzowe cukrem Bradley. Upewnij się, że mięso jest nacierane ze wszystkich stron.

Umieść kotlety wieprzowe w dużej torbie do zamrażania lub torbie próżniowej przeznaczonej do kontaktu z żywnością.

Kotlety schabowe należy pozostawić na 2 dni w lodówce. Dwa razy dziennie obracaj kotlety schabowe i masuj je przez torebkę.

Po zastygnięciu w lodówce kotlety schabowe dokładnie opłucz pod zimną wodą.

Mięso ułożyć na blasze do pieczenia i ponownie wstawić do lodówki na kilka godzin. Wysusza to mięso z zewnątrz, usprawniając proces wędzenia.

Przygotować przyprawę Tasso mieszając ze sobą pozostałe składniki. Całość nacieramy przyprawą do kotletów schabowych.

Ustaw wędzarnię na 225°F, używając biszkietów z drewna klonowego.

Połóż kotlety wieprzowe na ruszcie wędzarni.

Wędzić kotlety wieprzowe, aż osiągną temperaturę wewnętrzną 55°F.

Wyjmij kotlety schabowe Tasso z wędzarni i poczekaj, aż ostygną do temperatury pokojowej.

Można je posiekać i dodać do jambalaya, gumbo, Étouffée lub innych dań w stylu południowym i luizjańskim.

Przez Steve Cylka

Klon
 Drewno

Bisquettes klonowy dla palaczy Bradley

Dzięki lekko wędzonemu, słodkiemu i subtelnemu smakowi Maple Bisquettes doskonale nadają się do wędzenia indyków oraz wzmacniania smaku drobiu i ptactwa łownego.

Shop Now