Tasso utwardzony i wędzony Kotlety wieprzowe Przepis
Ten przepis da ci wskazówki krok po kroku, aby palili kotlety wieprzowe Tasso. Prawdopodobnie wszyscy wiemy (a może kochamy) szynkę Tasso. Postępując zgodnie z tym przepisem, będziesz tworzyć kotki wieprzowe utwardzone w stylu Tasso. Utwardzanie TASSO da Twojemu jedzeniem, że ładny pikantny kopnięcie z powodu różnych użytych papryki.
Ingredients
2 ½ funtów kotletów schabowych bez kości
1 ½ łyżki pasty cukrowej Bradley
2 łyżki papryki
1 łyżka proszku cebulowego
1 łyżka czosnku w proszku
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka mielonego czarnego pieprzu
1 łyżeczka pieprzu cayenne (mniej lub więcej w zależności od pożądanego poziomu ostrości)
½ łyżeczki mielonego białego pieprzu
1 łyżka cukru
Preparation
Posyp kotlety wieprzowe cukrem Bradley. Upewnij się, że mięso jest nacierane ze wszystkich stron.
Umieść kotlety wieprzowe w dużej torbie do zamrażania lub torbie próżniowej przeznaczonej do kontaktu z żywnością.
Kotlety schabowe należy pozostawić na 2 dni w lodówce. Dwa razy dziennie obracaj kotlety schabowe i masuj je przez torebkę.
Po zastygnięciu w lodówce kotlety schabowe dokładnie opłucz pod zimną wodą.
Mięso ułożyć na blasze do pieczenia i ponownie wstawić do lodówki na kilka godzin. Wysusza to mięso z zewnątrz, usprawniając proces wędzenia.
Przygotować przyprawę Tasso mieszając ze sobą pozostałe składniki. Całość nacieramy przyprawą do kotletów schabowych.
Ustaw wędzarnię na 225°F, używając biszkietów z drewna klonowego.
Połóż kotlety wieprzowe na ruszcie wędzarni.
Wędzić kotlety wieprzowe, aż osiągną temperaturę wewnętrzną 55°F.
Wyjmij kotlety schabowe Tasso z wędzarni i poczekaj, aż ostygną do temperatury pokojowej.
Można je posiekać i dodać do jambalaya, gumbo, Étouffée lub innych dań w stylu południowym i luizjańskim.
Przez Steve Cylka
Klon
Drewno
Dzięki lekko wędzonemu, słodkiemu i subtelnemu smakowi Maple Bisquettes doskonale nadają się do wędzenia indyków oraz wzmacniania smaku drobiu i ptactwa łownego.
Shop Now