Kukurydza patelni z Wędzona kiełbasa Przepis
Ta kukurydza patelni z wędzoną kiełbasą jest pysznym przystawką. Po zapaleniu kiełbas zajmie ci zaledwie kilka minut, aby zakończyć przepis. Jeśli zdarzy ci się wcześniej wędzone kiełbaski, będzie to danie z jednoosobowym, tak łatwe do zrobienia.
Ingredients
1 funt włoskiej kiełbasy (łagodnej lub ostrej)
2 łyżki oleju
1 Czerwona papryka – wydrążona i pokrojona w kostkę
1 Cebula – obrana i pokrojona w kostkę
2 ząbki czosnku - posiekane
8 Kłosy w kolbie
3 łyżki świeżej pietruszki - posiekanej
1 łyżeczka soli
½ łyżeczki czarnego pieprzu
Bisquettes o smaku Bradley
Preparation
Ustaw wędzarnię na 275°F, używając wybranych herbatników Bradley Flavour Bisquettes.
Umieść włoskie kiełbaski na stojaku wędzarniczym i wędź, aż będą ugotowane, a temperatura wewnętrzna osiągnie 50°F.
Wyjmij z wędzarni i lekko ostudź.
Kiełbaski pokroić w półcalowe plastry.
Odetnij ziarna z kolby, umieszczając podstawę kłosa na desce do krojenia i rozpocznij pracę nożem od góry, odcinając ziarna w miarę schodzenia w dół.
Na dużej patelni rozgrzej olej. Dodaj czerwoną paprykę, cebulę i czosnek. Smażyć, często mieszając, przez około 4-5 minut.
Dodaj ziarna kukurydzy i kontynuuj smażenie przez około 5 minut.
Wymieszaj pokrojone w plasterki wędzone włoskie kiełbaski, pietruszkę, sól i pieprz.
Kontynuuj gotowanie przez około 7-10 minut. Kukurydza powinna być miękka i ugotowana.
Podawać