Skillet Corn with Smoked Sausage Recipe

Kukurydza patelni z Wędzona kiełbasa Przepis



Ta kukurydza patelni z wędzoną kiełbasą jest pysznym przystawką. Po zapaleniu kiełbas zajmie ci zaledwie kilka minut, aby zakończyć przepis. Jeśli zdarzy ci się wcześniej wędzone kiełbaski, będzie to danie z jednoosobowym, tak łatwe do zrobienia.

Ingredients

1 funt włoskiej kiełbasy (łagodnej lub ostrej)

2 łyżki oleju

1 Czerwona papryka – wydrążona i pokrojona w kostkę

1 Cebula – obrana i pokrojona w kostkę

2 ząbki czosnku - posiekane

8 Kłosy w kolbie

3 łyżki świeżej pietruszki - posiekanej

1 łyżeczka soli

½ łyżeczki czarnego pieprzu

Bisquettes o smaku Bradley

Preparation

Ustaw wędzarnię na 275°F, używając wybranych herbatników Bradley Flavour Bisquettes.

Umieść włoskie kiełbaski na stojaku wędzarniczym i wędź, aż będą ugotowane, a temperatura wewnętrzna osiągnie 50°F.

Wyjmij z wędzarni i lekko ostudź.

Kiełbaski pokroić w półcalowe plastry.

Odetnij ziarna z kolby, umieszczając podstawę kłosa na desce do krojenia i rozpocznij pracę nożem od góry, odcinając ziarna w miarę schodzenia w dół.

Na dużej patelni rozgrzej olej. Dodaj czerwoną paprykę, cebulę i czosnek. Smażyć, często mieszając, przez około 4-5 minut.

Dodaj ziarna kukurydzy i kontynuuj smażenie przez około 5 minut.

Wymieszaj pokrojone w plasterki wędzone włoskie kiełbaski, pietruszkę, sól i pieprz.

Kontynuuj gotowanie przez około 7-10 minut. Kukurydza powinna być miękka i ugotowana.

Podawać