Hickory wędził Pepperoni Sticks Przepis
Utwardzanie kiełbas i mięsa może być zniechęcającym zadaniem, ale jest niezwykle satysfakcjonujące. Poza tym efektem końcowym jest świat powyżej każdego produktu kupowanego w sklepie. To prawda, że istnieją pewne techniki, które będziesz musiał opanować, aby bezpiecznie wyprodukować wysokiej jakości wyleczone mięso lub kiełbasę. Ale dzięki nowoczesnym produktom technologii i utwardzaniu może być zaskakująco proste.
Pepperoni jest rodzajem kiełbasy tradycyjnie wykonanej z drobno wyleczonej wieprzowiny i wołowiny, która jest lekko wędzona. Jest nadziewany cienką obudową kolagenową i otrzymuje charakterystyczny czerwony kolor z: Paprika i cayenne oraz reakcję utwardzania azotynu sodu.
Ingredients
2 funty łopatki wieprzowej
0,84 funta wołowiny (ja użyłam kawałków gulaszu)
36 g soli
3,2 G Kuracja nr 2
2,5 g dekstrozy 0,2%
4 g cukru
8 g papryki
3 G cayenne
3 Nasiona anyżu G
2 g nasion kopru włoskiego
0,8 g kultury Mondostart 2 M
Preparation
Pokrój w kostkę, a następnie drobno zmiel wieprzowinę i wołowinę.
Odważ pozostałe składniki i wymieszaj je razem.
Mieszaj razem z mięsem, aż wszystko się dobrze połączy (2-3 minuty w mikserze na małych obrotach powinny wystarczyć).
Napełnij osłonki kolagenowe.
Fermentować w temperaturze 71°F przez 72 godziny, przy wilgotności 85-90%.
Wędzone na zimno przez 8 godzin z biszkoptami hikorowymi.
Suszyć w temperaturze 54-6 0F, przy wilgotności 80-85%, przez 5-7 tygodni (suszyć do momentu zaobserwowania utraty wagi o 30%).
Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu (poniżej 60°F).
Amerykański orzech biały
Drewno
Mocny i słodki smak Hickory Bisquettes sprawia, że jest to jedno z najpopularniejszych gatunków drewna do wędzenia, a szczególnie dobrze komponuje się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, dziczyzną, ptastwem wodnym, orzechami i serem.
Shop Now