Hickory Smoked Pepperoni Sticks Recipe

Hickory wędził Pepperoni Sticks Przepis



Utwardzanie kiełbas i mięsa może być zniechęcającym zadaniem, ale jest niezwykle satysfakcjonujące. Poza tym efektem końcowym jest świat powyżej każdego produktu kupowanego w sklepie. To prawda, że ​​istnieją pewne techniki, które będziesz musiał opanować, aby bezpiecznie wyprodukować wysokiej jakości wyleczone mięso lub kiełbasę. Ale dzięki nowoczesnym produktom technologii i utwardzaniu może być zaskakująco proste.

Pepperoni jest rodzajem kiełbasy tradycyjnie wykonanej z drobno wyleczonej wieprzowiny i wołowiny, która jest lekko wędzona. Jest nadziewany cienką obudową kolagenową i otrzymuje charakterystyczny czerwony kolor z: Paprika i cayenne oraz reakcję utwardzania azotynu sodu.

Ingredients

2 funty łopatki wieprzowej

0,84 funta wołowiny (ja użyłam kawałków gulaszu)

36 g soli

3,2 G Kuracja nr 2

2,5 g dekstrozy 0,2%

4 g cukru

8 g papryki

3 G cayenne

3 Nasiona anyżu G

2 g nasion kopru włoskiego

0,8 g kultury Mondostart 2 M

Preparation

Pokrój w kostkę, a następnie drobno zmiel wieprzowinę i wołowinę.

Odważ pozostałe składniki i wymieszaj je razem.

Mieszaj razem z mięsem, aż wszystko się dobrze połączy (2-3 minuty w mikserze na małych obrotach powinny wystarczyć).

Napełnij osłonki kolagenowe.

Fermentować w temperaturze 71°F przez 72 godziny, przy wilgotności 85-90%.

Wędzone na zimno przez 8 godzin z biszkoptami hikorowymi.

Suszyć w temperaturze 54-6 0F, przy wilgotności 80-85%, przez 5-7 tygodni (suszyć do momentu zaobserwowania utraty wagi o 30%).

Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu (poniżej 60°F).

Amerykański orzech biały
 Drewno

Hickory Bisquettes dla palaczy Bradley

Mocny i słodki smak Hickory Bisquettes sprawia, że jest to jedno z najpopularniejszych gatunków drewna do wędzenia, a szczególnie dobrze komponuje się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, dziczyzną, ptastwem wodnym, orzechami i serem.

Shop Now